sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Haukiquenellit juustokastikkeessa, paistettu haukifilee ja pottumuusi

Tuli sulatettua pakasesta pari haukifilettä illalliseksi. Tovi piti miettiä, mitä näistäkin taas keksisi, mutta tulihan se sieltä, kun vähän tökkii!

Koko komeuteen tarvitaan:

Haukea n. 500 g
Rosamunda-perunaa n 500 g
1 kananmuna
korppujauhoa
kermaa
juustoa, mielellään parmesaania, mutta muutkin käyvät
voita
suolaa
pippuria
kurkumaa
maitoa

Pyrstöpalat sellaisenaan irti ja suolataan, pippuroidaan ja kuorrutetaan parmesaaniraasteella. Loppu haukifilee pyritään pilkkomaan ruodottomaksi ja paloitellaan tehosekoittimeen ja pidetään kylmässä.

Kuori perunat, puolita ja laita niukassa, suolatussa vedessä kiehumaan.

Sekoile teho- tai sauvasekoittimella haukimassa tasaiseksi. Suolaa ja pippuroi myllystä, lisää kananmuna, ripaus korppujauhoja ja lisää loppuvaiheessa kerma sekoittaen massaa. Anna vetäytyä.

Kastikkeen tekemiseksi sekoittelet pari desiä kermaa ja sopivasti juustoa sekä mausteeksi suolaa, pippuria ja kurkumaa. Viimeksi mainittu on kiva väriefekti, etteivät jo muutenkin kalpeat kalapullat näyttäisi niin valjuilta.

Laita isoon kattilaan vettä kiehumaan ja kippaa sekaan suolaa, kun vesi kiehuu. Muotoile kahdella, kylmään veteen kastellulla lusikalla kauniita quenellejä lusikoilla ja keitä vedessä. Nosta reikäkauhalla lautaselle, kun ovat kypsiä.

Kippaa quenellit kastikkeen sekaan näin:

Sitten vain pottumuusi valmiiksi, eli voita ja maitoa valutettuihin pottuihin ja sekoilua perään. Haukifileet parmesaanilla pannulle näin:
Lopuksi me kokoamme annoksen ja laitamme sen esille näin:
NAM!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti