sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Mozzarellalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla täytettyä broilerinrintaa, mozzarellakuorrutus ja uunikuivatut kirsikkatomaatit

Aterian nimestä tuli vähän pitkä ja niin tuli itse prosessistakin, kun puoli päivää piti miettiä, miten tuota broileria taas voisi varioida. Lopputulos oli erinomainen.

Kahdelle hengelle:

Alkajaisiksi otetaan noin 10 kirsikka- tai terttutomaattia, halkaistaan ne ja puristellaan nistä siemenet ulos. Asetellaan uunivuokaan leivinpaperille ja laitetaan uuniin noin 100 asteeseen 1 1/2 tunniksi.


3 kpl kokonaista broilerin rintafilettä
12 kpl aurinkokuivatun tomaatin siivuja oreganoöljyssä (lähes ilman öljyä muovipussipakkauksessa)
1 bufalamozzarella
3 kpl suuria tuoreita herkkusieniä
1,5 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria
couscousia
oliiviöljyä

Tee terävällä keittiöveitsellä paksusta päästä alkaen kunnon tasku keskelle fileitä. Hyvin pienellä vaivalla saat taskun ilman reikiä reunoille. Täytä taskut ensin kahdella tomaattisiivulla, sitten yhdellä mozzarellapalalla ja lopuksi vielä pari tomaattisiivua tulpaksi. Suolaa ja pippuroi fileet ja asettele pienehköön uunivuokaan niin, että fileet ovat mahdollisimman tasainen "kasa". Laita vuoka uuniin 200 asteen lämpöön noin 1/2 tunniksi.

Ota vuoka uunista, sijoita neljänneksiksi paloitetut herkkusienet koloihinsa, siivuta päälle loppu mozzarella ja kaada päälle kerma ja taas uuniin. Nyt voit laskea lämpöä vaikka 150 asteeseen.

Tällä välillä otetaan 2 dl vettä, 1/2 tl suolaa, 1 rkl oliiviöljyä ja keitetään kiehuvaksi. Kattila pois liedeltä ja sekaan 2 dl couscousia. Lievä sekoitus ja odotusta 5 minuuttia. Sen jälkeen irroittava sekoitus ja lisuke on valmis.

Broilerit alkavat olla valmiita ja on aika leikata niistä esim. 1/2 per nuppi. Lusikoidaan lautaselle soosia ja herkkiksiä ja couscousit perään. Ääntä kohti. Toimii!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti