perjantai 7. helmikuuta 2014

Juustoinen focaccia oliivien ja rosmariinin kera

Tarvikkeet:

3 1/2 dl vettä
25g hiivaa
1 tl suolaa
7 dl vehnäjauhoa
ripaus hunajaa tai sokeria ravinnoksi hiivalle
1/2 dl oliiviöljyä
2 dl juustoraastetta

Päälle:
mustia kivellisiä oliiveja
rosmariinia
oliiviöljyä
sormisuolaa (Maldon)

Liota hiiva hieman yli kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola, juustoraaste ja vehnäjauho. Anna yleiskoneen laulaa pitkään ja hartaasti (10 min väh.). Laita välittömästi nousemaan vedottomaan paikkaan tunniksi.

Kippaa taikina uunipellin kokoiselle leivinpaperiarkille, peitä ja anna kohota vielä noin 10 minuuttia.

Tällä aikaa tee sekoitus oliiviöljystä ja rosmariinista (varsinkin jos ei ole tuoretta rosmariinia). Tuoreen voi ripotella sellaisenaan.

Halkaise oliivit ja poista kivet. Kun taikina on noussut, painele oliivin puolikkaat reippaisiin koloihin taikinan pintaan. Voitele oliiviöljyllä ja ripottele päälle rosmariini ja suola.

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti