Tämä loistava Alsacen ruoka sai viiniseuran maistiaisten jälkeen roolinsa vielä kotikeittiössämmekin. Tässä se kaikessa yksinkertaisuudessaan, mutta todella herkullisena:
Annos noin 3-4 hengelle
6 kpl Fazerin Rullarieska Täysjyvä
500 g turkkilaista jugurttia
4-5 keltasipulia
160 g pancettaa
5-600 g Munster-juustoa
pari lusikallista hunajaa
reilusti voita
Kuori sipulit, puolita ja leikkaa puolirenkaiksi. Laita kylmälle pannulle voin kera ja lämmitä ja kuullota rauhallisesti pehmeäksi, ilman ruskistusta. Lisää pari lusikallista hunajaa ja sekoita hyvin. Ota sivuun jäähtymään lautaselle.
Melkein samma på svenska, eli nyt vuorostaan pancetta pannulle ja paistetaan ihanan rapeaksi ja valutetaan talouspaperin päällä murennuskuntoon.
Levitä rieskat leivinpapereille ja roiskaise päälle jugurttia kullekin ihan reilusti. Levitä lusikalla mukavan tasaisesti. Saa olla ihan paksu kerros.
Ripottele päälle sipulit ja niiden päälle murennettu pancetta. Myllystä varovaisesti suolaa ja hieman reilummalla kädellä pippuria. Siivuta juusto ja asettele alustoilleen:
Uuni kuumenemaan noin 175-200 asteeseen ja keskitasolla mukavaa lämpöä, kunnes juusto on kauniisti sulanut. Varo reunoja, etteivät pala.
Tämän kera nautimme tietysti Alsace Rieslingiä. Mitä laadukkaampaa, sen parempaa. Grand Cru on paikallaan aina! Kokeilkaa, hyvät ystävät!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kaiken perusta
Tässä blogissa julkaisen pääsääntöisesti itse kehittämiäni reseptejä, koska klassikot löytyvät ihan mistä vain. Se ei aina ole kuitenkaan...

-
Jos joku muistaa vielä Römertopf-savipadat tai jopa vielä omistaa sellaisen, on tämä ohje varmaan mieluinen. Pataan voipi laittaa vaikka kok...
-
Tervehdys pitkästä aikaa! Tuli aika päivittää perinteinen karjalanpaisti tähän päivään. Voihan sitä perinteistäkin hyvin nauttia, mutta ...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti