perjantai 7. helmikuuta 2014

Kermainen lohilaatikko



Tuli tehtyä pieni kokeilu eri reseptejä yhdistellen. En halunnut ateriasta mitään silakkalaatikon sorttista, joten tässä on jokseenkin laatikon ja kiusauksen sekasikiö:

Tein annoksen kahdelle hengelle ja kerralla syötäväksi. Siksi määrät ovat melko pieniä.

Muutama, noin 1/2 sentin siivu tuoretta lohta tai kirjolohta

2 1/2 rosamundaa
1 keltasipulia
1/2 dl kana- tai kalalientä
1 1/2 nippua tuoretta tilliä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä
3 dl kermaa
korppujauhoja
1-3 rkl voita
loraus oliiviöljyä sipulin kuullottamiseen ja vuoan voiteluun

1. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Itse käytin valurautavuokaa, joka jakaa lämmön aivan optimaalisesti koko annokseen.
2. Kuullota sipuli pannulla rennosti ja lisää lopuksi liemi. Anna liemen imeytyä sipuleihin ja siirrä odottamaan.
3. Lado vuokaan kerros perunaa, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää puolet sipulista perunoiden päälle ja silppua tillinippu sipuleiden päälle.
4. Leikkaa lohifileestä viipaleita ja lado ne tillin päälle. Mausta. Lado uusi kerros perunoita, suolaa ja pippuroi, silppua toinen tillinippu päälle. Ja uusi kerros perunoita. Suolaa ja pippuroi. Lado tämän kerroksen päälle vielä loput sipulit, suolaa ja pippuroi ja vielä yksi kerros perunoita päällimmäiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
5. Kaada varovasti rakosiin kerma niin, että koko komeus peittyy.
6. Ripottele laatikon pinnalle korppujauhoja ja muutaman voinokare ja paista uunissa 200 asteessa, kunnes perunat ovat täysin pehmeitä eli reilu tunti. Jos pinnalla ei ole kunnon väriä, katso nopeasti peiliin ja ota tohotin tai sitten kypsennä sitä vielä hetki grillisvastusten alla.

Tarjoile sopivien lisukkeiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti