Tykötarpeet:
2 broilerin natutell-filettä
Marinadi:
1/2 dl soijakastiketta (joko indonesialaista tai Kikkoman makeaa soijaa)
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl fariinisokeria, tummaa muscovadoa tai palmusokeria
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua korianteria
1-2 tl Sambal Oelek-maustetta tai chiliä ja tabascoa tms. oman maun mukaan
Satay-kastike:
2 dl kuorittuja pähkinöitä (maapähkinä, saksan-, cashew-, saksan- , macadamia- sellaisia)
1 keltasipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 tl currya
2 valkosipulin kynttä murskattuna
3-4 dl kookosmaitoa
1/2 - 1 tl chiliä
1 tl jauhettua inkivääriä
2 rkl soijakastiketta (indonesialaista tai makeaa japanilaista)
1-2 rkl osterikastiketta
Sekoittele marinadin ainekset. Kuutioi broiskut mukavan kokoisiksi kuutioiksi ja laita marinaadiin muutamaksi tunniksi jääkaappiin.
Pujottele kuutiot seipäisiin ja kypsennä uunin grillivastuksilla tai paistinpannussa tai hiiligrillissä sopivan kypsiksi, marinadilla valellen.
Laita riisi kiehumaan.
Kastike:
Jauha pähkinät tehosekoittemisessa sopivan rakeiseksi. Silppua sipuli. Kippaa kaikki kuivat aineet ja mausteet kattilaan. Päälle öljy ja lämpöä mukavasti päälle. Kun koko komeus on hetken freesaantunut, kippaa sekaan soija, osterikastike ja kookosmaito. Anna kiehua vähintään 5 min.
Lopulta annos voi näyttää tältä:
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämän blogin ylläpito loppuu!
Tervehdys ja kiitokset kaikille ahkerille lukijoilleni! Lukukertoja on edelleen noin 1000 joka kuukausi! Uusi blogini on nimeltään Herkut...
-
Jos joku muistaa vielä Römertopf-savipadat tai jopa vielä omistaa sellaisen, on tämä ohje varmaan mieluinen. Pataan voipi laittaa vaikka kok...
-
Tällaista herkkua tulee harvoin tehtyä, mutta tällä kertaa kauppahallista löytyi taasen tätäkin onnen ja autuuden lähdettä. En oikein pysty...



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti