sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kukkakaalicurry

Koska edelliseltä päivältä jäi sopivasti maukasta broileria ja vähän bulguria, nin päätin tehdä kyytipojaksi hienoisen kukkakaalicurryn:

1 kukkakaali kukinnoiksi pilkottuna
1 keltasipuli kuutioituna
1/2 l tuoreita herkkusieniä kuutioituna
5 valkosipulin kynttä
1 pieni kesäkurpitsa
1 omena, niin hapan kuin mahdollista
oliiviöljyä
soijaa
currya (+ mahdollisesti sambal oelekia tms.)
Mahdollisesti kermaa! Nyt kävisi hyvin myös kookosmaito, mutta se pääsi loppumaan eilen, joten kerma varmaa lopuksi sinetöi tämän liiton meillä.

Pilkkoa kaikki ainekset rouheasti kuutioiksi, paitsi valkosipuli, joka on syytä silputa vähän pienemmäksi.

Kippaa sipulit ja valkosipulit ekaksi pannuun ja päälle kunnon loraus oliiviöljyä. Anna kuullottua hetki, mutta älä ruskista. Kevennä hieman lämpörintamalla ja lisää pilkotut herkkusienet. Lämmön miedontaminen on tärkeää siksi, että sienistä todellakin pääsee neste ulos, eikä pinta sulkeudu ja neste jää sisään. Tuleehan siitäkin toki ihan hyvää, mutta vähän pesusienimäistä...


Kotvasen jälkeen on aika laittaa pannulle sekaan curry, joko jauheena tai tahnana. Ihan kaikki käy. Vain oma makupreferenssi ohjaa, miten tämän teet. Tulinen curry sopii joillekin, miedoimpi toisille. Sambalista saa lisää potkua.

Hetken muhinoinnin jälkeen on aika lisätä kukkakaalit, kesäkurpitsa ja omena. Loraus soijaa matkaan. Sitten vain hyvin lievää haudutusta. Ihan vaikka kansi päällä, jos sellainen löytyy. Olisi hyvä, jos kukkakaaliin jäisi vähän puruvastusta. Silloin annos on onnistunut täydellisesti. Lötkö kun on lötköä, oli se mitä tahansa.


Ei siitä sen enempää. Kaikki tekevät makunsa mukaan ja aina ei voi voittaa. On pakko myöntää, että tällainen kombo on hieman vaikea hallita, mutta optimoinnissa voi optimoida vain yhtä asiaa ja se on mielestäni kukkakaali.Nyt odottelemme lopputulosta mahtavissa curryntuoksuisissa höyryissä.

Tältä se sitten näyttää lievän kermanlisäyksen jälkeen. Tuoksu edelleen huumaava:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti