perjantai 7. maaliskuuta 2014

Tomaatti-vuohenjuustokeitto, oliivifocaccia

Tämä toimii oivallisena alkuruokana vaikka mille. Tällä kertaa herkulliselle turskan selykselle, josta erillinen ohje. Leipänä omatekoinen focaccia, jonka ohjeita löytyy ihan mistä vaan. Ohje löytyy aiemmista resepteistä..

Pieni annos kahdelle:

1 pienehkö keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
pieni nippu tuoretta timjamia
70 g vuohenjuustoa
loraus kanafondia
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
3-4 dl paseerattua tomaattia
muutama tippa Tabascoa
suolaa ja pippuria myllystä
(kermaa)

Pilkkoa sipulit ja timjami pieneksi. Loraus oliiviöljyä kattilaan ja silput freesaantumaan sinne. Kun sipuli on pehmennyt, lisää valkoviini, Tabasco ja vuohenjuusto. Lievää liikutusta ja tomaatti perään. Sitten kevyttä haudutusta, vaikka vähän pitempäänkin ja lopuksi sauvasekoittimella kaikki sileäksi. Avusta kermalla, jos haluat! Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

Säästä pala kuorittua vuohenjuustoa murennettavaksi lautasille (kuoret tietenkin soppaan!!!!)

Tarjoile syviltä lautasilta, murenna vuohenjuusto keittoon tai laita pala keskelle lautasta ja keittoa päälle. Ääntä kohti focaccian säestämänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti