Tähän kokonaisuuten tarvitset:
5-600 g naudan 10% rasvaa sisältävää jauhelihaa (unohda sana "paisti", koska siinä maksat turhasta)
1 broccoli
1 kukkakaali
1 purjo
3 valkosipulin kynttä
1 pkt halloumijuustoa
suolaa
pippuria
1 kesäkurpitsa
4 isoa tuoretta herkkusientä
4 terttukirsikkatomaattia
Kuivattuja, jauhettuja suppilovahveroita
NOMU-mexican-mausteseosta
Freesaa hienoksi silputtu purjo ja valkosipuli pehmeäksi. Kaada yleiskoneeseen. Jauhelihat sekaan. Raasta karkealla terällä myös halloumi ja mixaa kaikki sekaan. Ripauta sekaan mexican-mausteseosta.
Sekoittele lihat ja muut kunnolla sekaisin yleiskoneessa ja kippaa sekaan jauhettuja suppiloita. Anna vetääntyä hetki.
Muotoile massasta murekkeen näköinen pötkäle ja laita leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja heitä uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.
Ryöppää parsakaalin ja kukkakaalin nuput suolatussa vedessä ja laita välittömästi kylmään veteen, ettei väri kärsi.
Puolita kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois. Lohko herkkikset.
Yleensä tässä vaiheessa, on mureke jo lähes valmis. Ripottele uoan reunoille parsa- ja kukkakaalit sekä herkkiksit. Voit maustaa vielä myös muutaman terttukirsikkatomaatin puolikkaalla. Ei kun pesään ja lämpöä taasen kohti.
Fixaa salaatti ja odottele, että ruokailijat ehtivät samaan pöytään!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämän blogin ylläpito loppuu!
Tervehdys ja kiitokset kaikille ahkerille lukijoilleni! Lukukertoja on edelleen noin 1000 joka kuukausi! Uusi blogini on nimeltään Herkut...
-
Jos joku muistaa vielä Römertopf-savipadat tai jopa vielä omistaa sellaisen, on tämä ohje varmaan mieluinen. Pataan voipi laittaa vaikka kok...
-
Tällaista herkkua tulee harvoin tehtyä, mutta tällä kertaa kauppahallista löytyi taasen tätäkin onnen ja autuuden lähdettä. En oikein pysty...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti