sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kunnon lihamureke ja muhevat kasvikset

Tähän kokonaisuuten tarvitset:

5-600 g naudan 10% rasvaa sisältävää jauhelihaa (unohda sana "paisti", koska siinä maksat turhasta)
1 broccoli
1 kukkakaali
1 purjo
3 valkosipulin kynttä
1 pkt halloumijuustoa
suolaa
pippuria
1 kesäkurpitsa
4 isoa tuoretta herkkusientä
4 terttukirsikkatomaattia
Kuivattuja, jauhettuja suppilovahveroita
NOMU-mexican-mausteseosta

Freesaa hienoksi silputtu purjo ja valkosipuli pehmeäksi. Kaada yleiskoneeseen. Jauhelihat sekaan. Raasta karkealla terällä myös halloumi ja mixaa kaikki sekaan. Ripauta sekaan mexican-mausteseosta.

Sekoittele lihat ja muut kunnolla sekaisin yleiskoneessa ja kippaa sekaan jauhettuja suppiloita. Anna vetääntyä hetki.

Muotoile massasta murekkeen näköinen pötkäle ja laita leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja heitä uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.

Ryöppää parsakaalin ja kukkakaalin nuput suolatussa vedessä ja laita välittömästi kylmään veteen, ettei väri kärsi.

Puolita kesäkurpitsa ja koverra siemenet pois. Lohko herkkikset.

Yleensä tässä vaiheessa, on mureke jo lähes valmis. Ripottele uoan reunoille parsa- ja kukkakaalit sekä herkkiksit. Voit maustaa vielä myös muutaman terttukirsikkatomaatin puolikkaalla. Ei kun pesään ja lämpöä taasen kohti.

Fixaa salaatti ja odottele, että ruokailijat ehtivät samaan pöytään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti