lauantai 8. maaliskuuta 2014

Broiler-munakoisovuoka

Tässä ihan sairaan hyvä safka, jos vaikka haluat kituutella vähillä hiilareilla tai ennen kaikkea HERKUTELLA hyvällä broilerruoalla. Näin se käy:

1 iso munakoiso
7 broilerin ohutleikkeitä, naturelleja ja maustamattomia (vajaa kilo siis)!!!!!
3 suurta tuoretta herkkusientä
1 iso keltasipuli
3 isoa valkosilpulin kynttä
2 dl punaviiniä
3 dl paseerattua tomaattia
1 tl sambal oelekia
loraus häränfondia
1 tuore bufala-mozarella
suolaa ja pippuria myllystä
NOMU-italialaista maustesekoitusta
Turkkilaista jogurttia
Kuivattuja yrttejä: oreganoa, basilikaa, timjamia, rosmariinia ja meiramia

Ota broiskut lämpiämään pakkauksessaan. Lado tomaattikastikkeen kiehuessa fileet leivinpaperille ja kuivaa ne ja anna edelleen lämmetä.

Tomskusoosiin silppua sipuli, valkosipuli ja herkkikset. Loraus oliiviöljyä kattilaan ja sipulit ja sienet sekan ja taas lievää freesausta. Kun sipuli alkaa kuullottua, roiskaise sekaan teelusikallinen sambalia, punaviini ja lopuksi paseerattu tomaatti. Jätä porisemaan miedolla lämmöllä vähintään tunniksi.

Siivuta munakoisot ohuiksi siivuiksi ja asettele leivinpaperille. Kiepauta myllystä merisuolaa siivujen päälle ja anna suolan vetää nesteet ulos koisoista. Samalla myös mahdollinen kitkerä maku lievenee. Sekoittele välillä tomskusoosia.

Suolaa, pippuroi ja mausta Nomu-mausteseoksella broiskut.


Lorauta paistinpannulle oliiviöljyä ja kuivaa talouspaperilla munakoisoviipaleet. Paista niitä pannulla molemmin puolin, kunnes ovat mukavan ruskeita. Ei tarvitse vetää överiksi öljyn suhteen, vaikka koisot imevät ihan kuinka paljon vaan. Paista koisojen jälkeen myös fileet kevyesti.

Levitä turkkilaista jogurttia uunivuoan pohjalle, asettele päälle ruskistetut munakoisoviipaleet. Kauho päälle mukava kerros tomaattikastiketta.

Lado broiskunfileet kaiken päälle ja kippaa päälle vielä loput tomaattikastikkeesta. 



Tämä komeus uuniin noin tunniksi. Kun kaikki näyttää hyvältä ja tuoksut täyttävät koko asunnon, leikkaa tuore bufala-mozzarella munaleikkurilla ohuiksi siivuiksi ja levitä tasaisesti annoksen päälle.

Paista vielä uunissa 175 asteessa, kunnes juusto on saanut kauniin värin, eli kutakuinkin näin.

 Sitten vain salaatin kera taasen ääntä kohti ja hyvää italialaista punaviiniä kyytipojaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti