perjantai 7. maaliskuuta 2014

Paahdettua turskan selkäfilettä, rapeaa pekonia ja punaviinikastiketta

Resepti on saanut innoituksen norjalaisten tavasta syödä lipeäkalaa. Siis rapean pekonin ja punaviinikastikkeen kera. Päätin testata, kun loistavaa turskan selkäfilettä oli saatavana.

Taaskin ohje vain kahdelle:

2 x 100 g turskan hienointa selkäfilettä
4dl punaviiniä
2 tl sokeria
(balsamicosiirappia)
paketti pekonia
voita
suolaa ja pippuria

Tämän alkupalaksi syötiin tomaatti-vuohenjuustokeitto, joten tärkkelyspitoiselle lisukkeelle ei ollut tarvetta.

Aloitetaan lorauttamalla punaviini kattilaan ja sekaan mieluusti sokeri ja balsamicosiirappi. Annetaan hiljalleen pulputella tunti tai jopa kaksi.

Ota turskapalat lämpiämään, mutta pidä ne erillään muista raaka-aineista esim. kelmun avulla. Lado pekonit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista rapeiksi 170 asteessa. Ota valumaan ja jäähtymään. Sekoittele välillä punaviiniä.

Kun alkukeitto on lautasella, laita pannu lämpiämään ja vatkaa punaviinireduktion sekaan nokare voita. Tulee kauniin kiiltävää. Pidä lämpimänä ja sekoittele tarvittaessa.

Reilu nokare voita paistinpannulle ja kun voi on hiljentynyt, laita suolatut ja pippuroidut kalaherkut pannulle. Tiputa lämpöä puoleen ja käykää sopan kimppuun. Kun keitto on syöty, on kala valmista tarjoiltavaksi. Asettele palat lautasille, lusikoi punaviinikastiketta ympärille ja murusta pekonia päälle. Taaskin ääntä kohti.

Tässä jos jossain, punaviini on paras kaveri!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti