perjantai 28. maaliskuuta 2014

Tuoretta parsaa, turskan seläkettä ja lohta sekä sitruuna-kermakastiketta

Kevättalven herkkuja kohti... Tämä annos on kahdelle. Tarvikkeet:

200 g turskan parasta selystä
200 g parasta lohen filettä
1 dl kermaa
voita tarpeeksi
4 vihreää, tuoretta parsatankoa
1/2 sitruuna
suolaa ja pipuria myllystä
jotain tärkkelyslisuketta, jos haluat (perunaa, riisiä tai pastaa). Kaikki käyvät.

Tässä käytin itse molemmissa kalakomponenteissa Lidlin valmiita kalatuotteita. 200 g turskaa ja 1 200g lohimedaljonki. Ihan loistavaa kaikin puolin. Lisäksi halvempaa kuin missään muualla. Parsakin tuli samasta osoitteesta. Ei muuta kuin kokkaamaan.

Fisut lämpeämään hetki ennen paistamista.

Puserra puolikkaan sitruunan mehu kattilaan ja siivilöi sormillasi siemenet. Laimenna vesitilkalla ja kiehauta. Lisää kerma, samalla sekoittaen ja anna hautua miedolla lämöllä. Jos en muista jäljempänä mainita, niin mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria.

Nokare voita pannulle ja kun voi on lämmennyt, niin huuhdellut, katkotut parsat panulle paistumaan. Toiselle puolelle parsoja sitten turskat ja toislle lohet. Tietysti suolattuina ja pippuroituna. Lämpöä voi laskea vaikka tasolle 8, 12-asteisella platalla. Käännä fisut ja parsat ja toinen puoli saa paistua. Älä vedä överiksi, sillä paras fisun sisälämpö on 55 astetta. Muu on hieman liikaa. Toki makuasiaoita nämäkin.

Sitten vain äkkiä lautasille ja ääntä kohti.


Hänen kerallaan nautimme tätä viiniä, joka kaikessa maukkaudessaan ei kuitenkaan sopinut sitruunaisen happamalle kastikkeelle, vaan maistui liian makealta. Tuli kuitenkin kokeiltua. Viini on ihan loistava ja parhaimmillaan juustojen, omenan ja päärynän kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti