Sopiva määrä täysin ruodotonta kuhafilettä per ruokailija. Suolaa ja pippuroi ja asettele vierekkäin uuninkestävään, kevyesti öljyttyyn vuokaan.
Puserra fileiden päälle maun mukaan tuoreita valkosipulin kynsiä. Voi jättää poiskin, en kyllä ymmärrä, miksi joku haluaisi...
Raasta koko komeuden päälle kunnon keko parmesaania ja ripottele hieman EVOO:ta päälle. (Extra Virgin Olive Oil). Loraus valkoviiniä vuokaan käy myös hyvin, mutta kalat eivät saa jäädä nesteen alle. Ei muuta kuin uuniin vaan hetkeksi. Mielellään yläosaan, että juusto ruskistuu. Hetkeksi ulos, että saat kaadettua sekaan purkin kuohukermaa ja vielä hetkeksi muhimaan.
Tarjoile perunalumen ja vihannesten tai salaatin kanssa. Pannusta saat lusikoitua makoisaa kastiketta lautasille.
Juomaksi sopii kuiva kuohuva tai esimerkiksi valkoviini riesling- tai sauvignon blanc-rypäleistä. Miksei jopa Chablis, muttei missään nimessä tammitettu chardonnay.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kaiken perusta
Tässä blogissa julkaisen pääsääntöisesti itse kehittämiäni reseptejä, koska klassikot löytyvät ihan mistä vain. Se ei aina ole kuitenkaan...

-
Jos joku muistaa vielä Römertopf-savipadat tai jopa vielä omistaa sellaisen, on tämä ohje varmaan mieluinen. Pataan voipi laittaa vaikka kok...
-
Tervehdys pitkästä aikaa! Tuli aika päivittää perinteinen karjalanpaisti tähän päivään. Voihan sitä perinteistäkin hyvin nauttia, mutta ...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti