perjantai 20. tammikuuta 2012

Piparjuurituorejuustolla täytetyt kampelarullat, tillimuhennetut skånenperunat




Tuli hankittua 10 kpl täysin putsattua (siis ei valkoista eikä tummaa kalvoa) punakampelafilettä, joista syntyi taas hyvä ateria. Asettele fileet "entinen nahkapuoli ylöspäin" leivinpaperille (muuten vaikea rullata). Suolaa ja pippuroi myllystä. Täytteeksi lusikallinen ranskalaista (ei ollut tällä kertaa Cantadou, mutta sekin varmaan käy) piparjuurella maustettua tuorejuustoa fileiden päälle, sekä fileen levyinen pätkä kevätsipulia. Rullaa keulilta pyrstöön päin tiiviiksi rulliksi ja laita odottelemaan lämpökäsittelyä. Saapi suolata ja pippuroida päältä, jos haluaa.

Pese kasa perunoita (kuori jos huvittaa) ja kuutioi oman mielesi mukaisiksi kuutioiksi. Laita kuutiot paistinpannulle reilun neitsytoliiviöljylorauksen kanssa ja anna kuullottua. Pilko loput kevätsipulit ja lisää, kun perunat alkavat pehmetä. Samalla voit silputa nipun tilliä odottelemaan. Hetken päästä voit lisätä peruna-sipulipannuun reippaasti kermaa ja jatkaa kypsennystä. Tässä vaiheessa voi antaa myös muutaman kierroksen suolaa ja pippuria myllystä.

Toinen paistinpannu kuumenemaan ja sille oikeata voita ja loraus neitsytoliiviöljyä. Kun pannu on hiljennyt, niin rullat kehiin ja reippaasti paistopintaa. Laita pyrstöosat/saumat ensi alaspäin, niin rullat kiinnittyvät hyvin. Kääntäessä voi vielä varmistaa rullat cocktailtikulla, jos näyttää siltä, että rullat alkavat hajota. Kun kun pinnat ovat kunnossa, lorauta sekaan hieman kermaa ja jätä hautumaan miedolla lämmöllä. Näin saat talteen rullien sisältä valuvat maut!!!

Tällä aikaa perunat alkavat olla valmiita ja on aika tarkistaa suola ja pippuri, lisätä ehkä vielä loraus kermaa, jos alkaa näyttää kuivalta. Tikulla voi kokeilla, että ovat kypsiä. Eikä muuta, kuin tillisilppu sekaan ja safka on valmis. Perunoissa ei tarvitse olla mitään nestettä jäljellä.

Annostele fileet lautasille, lusikoi piparjuurikermat kalapannulta mukaan ja kasaa tillimuhennetut perunat kylkeen.

Tämän safkan kanssa nautimme Treviso Primo Proseccoa, joka sopi makuihin ihan täydellisesti. Kodin kriitikot olisivat kaivanneet aterian makuihin lisäksi pientä kontrastia. Siispä lisukkeiksi voisi ajatella jotain makeahkoa tai hapahkoa lisuketta. Ei vielä keksitty mitä se voisi olla.

VARIAATIO

Sen verran lujaa on kehitetty reseptejä, että kuvassa onkin sitten jo valkosipuli-yrtti-juustolla ja ruohosipulilla täytetyt versiot ja vielä rieslingillä ja kermalla haudutettuina. Rullien alla on pinaatista ja sipulista freesattu lisuke. Kuvan annoksen kanssa tarjottiinkin sitten jo Kanarian varhaisperunoita.



Tässä alla nyt se varsinainen alkuperäisannos.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti