lauantai 14. tammikuuta 2012

Entrecote, valkosipulivoita ja paistettuja herkkusieniä

Stockan tarjousentrecote pannulla. Ihan tautisen hyvää kotimaista lihaa. Lisukkeeksi uuniperunan puolikkaita, valkosipulivoita ja tuoreita herkkiksiä. Taaskin yritämme tutustua minulle vieraaksi jääneeseen, Pinot Noir-rypäleeseen. Castillo de Molina, Curico valley 2009 Argentinasta ei ollut ihan napakymppi, vaikka pienet tanniinit siitä löytyivätkin. Tanniinit eivät ihan riittäneet veriseen pihviin. Kuitenkin hyvä yhdistelmä valkosipulivoin kanssa.

Kuvassa myöhemmin valmistettu vastaava annos, kokonaisen uuniperunan kera.

Variaatio

Vastaavasta ruhonosasta voi tehdä myös erilaisen variaation. Parin kilon palasta grillasimme kerran viidelle ja tavaraa jäi melko paljon. Koska sama ruoka ei jaksanut innostaa enää seuraavana päivänä, niin putsasin palasta rasvat ja kalvot pois ja näin sain esiin kolme mukavan mittaista, rasvatonta "fileemäistä" pätkää. Nämä vain tiukkaan jonoon folion päälle, suolaa ja pippuria mukaan ja folio tiukalle rullalle. Paistomittari päästä keskelle asti ja noin 100 asteen lämpöön uuniin muhimaan, kunnes sisälämpötila on noin 55 astetta.

Lihan muhiessa uunissa, viipaloi pari rosamundaa noin puolen sentin siivuiksi ja paista pannulla valkosipulivoissa kauniin värisiksi. Siirrä uunivuokaan ja paista seuraavaksi tuoreita herkkusieniä, kauniita kiekkoja munakoisosta ja kesäkurpitsasta samassa rasvassa, lisättynä lorauksella EVOO:ta. Nämä taasen vuokaan.

Kun lihan lämpötila on tuo mainitut 55 astetta, ota se pois uunista ja nosta uunin lämpö 175 asteeseen. Sujauta peruna-munakoiso-kesäkurpitsa-herkkusieni-vati uuniin.

Ota liha pois foliosta ja ota sille herkullinen paistopinta voin kera paistinpannulla. Sitten vain annokset kasaan ja herkuttelemaan. Shiraz on oiva rypäle punaviinille tämän ruoan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti