maanantai 2. tammikuuta 2012

Kotitekoinen sushi ja sashimivalikoima

Tämä ei paljon ohjeita kaipaa. Tonnikalaa, lohta ja jättikatkaa...

Tietysti sen verran voi mainita, että kaikki aiemmin ehdottamani riisin keittotavat voi unohtaa ja tehdä vain, kuten sushiriisipaketissa sanotaan. Kertahuuhtelulla pitäisi pärjätä ja vettäkin annostellan aika paljon. Tämä siksi, että riisiin jäisi vielä tarpeeksi tärkkelystä, jonka avulla nigirit pysyvät vielä kasassa. Vaikka se kallista onkin, suosittelen ihan aidon sushiriisin ostamista. Ei oikein kunnon korvaavaa tunnu löytyvän mistään.

Jos ei ole sattunut löytymään aitoa japanilaista nigirilaatikkoa, suosittelen tuorekelmulla vuorattua jääpala-astiaa tasaisten palojen muotoiluun. Kyllähän tuohon näppituntumaankin tottuu, mutta eivät ne kakkarat aina kovin kauniita ole.
Kotimaisetkin kalat sopivat nigirin päälle mainiosti, mutta järvikalojen on syytä käydä pakkasen kautta, ettei tule kutsumatonta vierasta elimistöön heisimadon muodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti