sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Häränhäntää, linssejä, papuja, kukkakaalia ja herkkusieniä

Osta noin puolitoista kiloa häränhäntiä. Laita ne pataan ja päälle vettä, niin että hännänpätkät peittyvät. Anna kiehahtaa ja kuori vaahto huolellisesti pois.

Tällä välin paahda TUOREET juurekset ja sipulit ja valkosipulin kynnet uunissa (250 astetta) niin, että saavat tumman sävyn, josta tulee myös liemeen kunnon väri.

Kun hännänpätkien liemi on kunnossa, lisää muutama mustapippuri, pari laakerilehteä ja paahdetut juurekset (sipulit kuorineen). Lisää puoli kourallista maldon-suolaa ja muutama lohkottu tomaatti tai puolitettu kirsikkatomaatti, reilu loraus punaviiniä ja pata uuniin 150 asteeseen 3 - 4 tunniksi.

Jos kestät uunista tulevia tuoksuja järjissäsi, nosta pata ulos ja anna pikku hiljaa jäähtyä. Siivilöi liemi kattilaan ja jätä rauhaan, jotta saat rasvakerroksen kuorittua pois. Nouki hännät lautaselle ja erottele sormin niistä kaikki lihat. Muut lisukkeet saavat poistua biojätteeseen.

Ota kunnon palat kukkakaalia ja yksi kokonainen herkkusieni per ruokailija ja laita ne kattilan pohjalle. Kaada päälle hieman häränhäntälientä ja laita kevyelle lämmölle hautumaan.

Hieman oikaisten, avaa mustat pavut (tetrassa) ja linssit (sama pakkaus). Valuta ja huuhtele hyvin. Kaada paistinpannulle ja kaada sekaan sopivasti häränhäntälientä. Ei tarvitse kuin lämmittää.

Hännistä irroitetut lihat voi laittaa lämpeämään pieneen kattilaan, jonka pohjalla on hieman häränhäntälientä.

Tarjoiluvaiheessa kerätään linsseistä ja pavuista peti lautaselle. Vähän lientä, kukkakaalia, sieni ja kasa häränhännistä irroitettua lihaa. Lähes taivaallista! Tämän kanssa kelpasi espanjalainen sekahillo Artero, selecions varietals 2008.

Ruokailun aikana uunissa valmistuvat omenalehikäiset. Niiden reseptejä on koko netti täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti