lauantai 13. lokakuuta 2012

Vuohenjuustotäytteiset kampelafileet, haudutettu kukkakaali-purjo-lisuke

Taaskin kevennetty versio siitä, mikä ennen olisi ollut rasvaisen täyteläistä. Kyllä se nytkin oli erinomaisen hyvää ja maittavaa, eikä oikeastaan mitään jäänyt uupumaan.

Osta kolme kampelafilettä per ruokailija. Mieluusti sitä puolta, jossa ei ole vaaleata "nahkaa". Onpi paljon miellyttävämpi syödä. Osta myös yksi purjo ja pari limea, pikkuinen kukkakaali ja tietenkin vuohen tuorejuustoa ja valkoviiniä (riesling). Oletan, että kaikki muu löytyy kotoa.

Suolaa ja pippuroi fileet. Laita siivu vuohenjuustoa kullekin kalapalalle ja taita nätisti tasaisiksi "paketeiksi". Ei ole mitään syytä rullata näitä rulliksi, koska tuorejuusto on niin hyvin muokattavissa ja pitää kalat hyvin kasassa. Pieni painallus taitettujen fileiden päälle ja "los satsumas"! kasassa on!

Pilkkoa kattilaan kukkakaalin pikku nuput ja keskikokoinen purjo sekä yksi valkosipulin kynsi. Freesaa kattilassa hetki EVOO:n ja voin kanssa ja lisää sitten pari kiekkoa vuohenkuustoa. Lorauta sekaan vähän valkoviiniä ja kermaa ja anna hautua kypsäksi. Juuri ennen tarjoilua, tarkista maku pippuri- ja suolamyllyä apuna käyttäen. Pois ei saa, mutta lisätä voi aina. Itse olen suolaisen kannalla, mutta kaikki muut eivät aina ole´.

Kun voi on hiljentynyt, asettele kalapalat siististi pannulle. Anna paistua kauniin ruskeaksi ennen kuin käännät puolta! Annostele kunkin kalapalan päälle vielä puolikas vuohenjuustokiekko ja lorauta hieman valkoviiniä pannuun ja lopuksi vielä viimeiset kermat. Nyt voi jo ottaa levyn pois päältä ja antaa kalojen hautua vielä hetken. Kampela on siitä kiitollinen raaka-aine, että se antaa rasvaisuutensa ansiosta anteeksi pienet heittelyt paistoajoissa. On siis vaikea paistaa liian kuivaksi.



Annostele lautasille kukkakaali-purjo-muhennos ja oheen kalat. Nauti esimerkiksi Wolfberger-rieslingin kanssa. Ja herkkua on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti