sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Lever Anglaise - maksaa englantilaisittain

Tästä on jo yksi versio aiemmin tehtynä, mutta nyt se tehtiin vähän aidommasti..

Naudan maksaa (jos on vasikkaa, niin aina parempi).
Keltasipulia, varrellisia isoja kapriksia, pekonia (ken haluaa, niin myös pottuvoi on ihan loistava kumppani...

Kuori ja viipaloi sipuli(t) renkaiksi. Ota kaprikset valumaan siivilään. Kippaa sipulit pannulle oliiviöljyn sekaan ja hetken päästä ripottele päälle hieman sokeria, jotta ne saavat kauniin, ruskean värin. Kun sipulit alkavat olla valmiita, heitä sekaa kaprikset.Anna lämmetä kaikessa rauhassa.

Viipaloi maksa, huuhtele ja kuivaa hyvin. Suolaa ja pippuroi. Taittele kukin viipale pekoniin ja laita odottelemaan pannun kuumenemista.

Oliiviöljyn ja voin seoksen lämmettyä, laita maksaviipaleet pannulle ja paista medium-kypsiksi (näet sen siitä, kun alkavat veriset pisarat puskea yläkautta pihalle). Jos menee yli, niin pilalla ovat! Sitkeää ja kamalaa purkkaa.

Kaikki herkut sulassa sovussa lautaselle. Itse pidän pisarasta Tabascoa maksan kanssa, mutta se olkoon makuasia. Herkutelkaa!!!!

Tämän superherkun kanssa kannattaa nauttia myös kunnon viiniä. Tällä kertaa se oli meillä viinimessuilta tilattua Valpolicella Superiorea, joka oli saanut hengittä kolmisen tuntia kunnon dekantointikarahvissa. Tässä etiketti vuoden 2009-versiosta, jota ei Alkosta valitettavasti saa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti