Kaksi annosta: 300-350 g lohi- tai kirjolohifilettä. 125 g Camenbert-juustoa. Korppujauhoja, 1 kananmuna, nippu lehtipersiljaa, 1 pieni keltasipuli, 1 valkosipulin kynsi, 200 g tuoretta pinaattia, 100g voita, valkoviinietikkaa, valkopippuria, 2 kananmunankeltuaista, vettä, kermaa, valkoviiniä, voita.
Freesaa sipuli ja valkosipuli pannulla oliiviöljyssä ja anna jäähtyä. Kaada kulhoon loraus kermaa, 1 kananmuna ja korppujauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua sekaan nippu lehtipersiljaa.
Ota 125 g valkohomejuustoa, kuori pois homeinen kuori ja pyörittele kaksi palloa.
Tässä vaiheessa huuhdotut pinaatit kattilaan voinokareen, suolan ja pipurin kera ja kastiketta varten 100 g voita sulamaan kattilaan. Samalla valkoviinietikkaa, vettä ja valkopippuria haudutuskattilaan porisemaan ja redusoitumaan minimiin.
Paistinpannu lämpiämään, voita kehiin ja kun pannu on lämmin (ei huippukuuma), kalapihvit pannulle paistumaan.
Sinä aikana, kun pihvit kypsyvät, ota haudutuskattila pois liedeltä, kippaa sekaan kaksi keltuaista ja vatkaimella täyttä menoa, kunnes vaahto on kaunista ja kiinteää. Lopuksi pikku hiljaa voisulat sekaan, kunnes kastike on kunnossa. Nyt voi vispilät heittää tiskiin.
Pihvit on jo ehkä käännetty toiselle kyljelle ja nyt sitten vaan annoksia kokoamaan. Pihvi per ruokailija, pinaattia ja hollandaisekastiketta päälle. Tältä se sitten lopulta näyttää:
Loppukommenttina voitaneen todeta, että juustotäyte toimi ihan kybällä, hollandaise toimi pinaatin kanssa, muttei niin hyvin pihvin. Jotain hapokasta tarvitaan, mutta hollandaise peittää valuvan juuston liian hyvin ja sekoittuu juustoon, eivätkä maut sovi välttämättä yhteen.
Kehitettävää siis riittää, mutta pihvihomma toimi aivan loistavasti. Kannattaa kokeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti