perjantai 19. lokakuuta 2012

Lohiwallenbergare/Täytetty Lohipihvi/Lohifondant

Tälle sapuskalle oli vaikeaa keksiä nimeä, koska vastaavaa ei löytynyt mistään. Sain hullun idean jostain ihan tietämättömästä, mutta pakko sitä oli vain kokeilla, kun kerran päähänsä sai.Varsinainen idea oli se, että tekisin ihan kuin fondantin, jonka sisus valuu kauniisti lautaselle, kun kakun leikkaa kahtia.

Kaksi annosta: 300-350 g lohi- tai kirjolohifilettä. 125 g Camenbert-juustoa. Korppujauhoja, 1 kananmuna, nippu lehtipersiljaa, 1 pieni keltasipuli, 1 valkosipulin kynsi, 200 g tuoretta pinaattia, 100g voita, valkoviinietikkaa, valkopippuria, 2 kananmunankeltuaista, vettä, kermaa, valkoviiniä, voita.

Freesaa sipuli ja valkosipuli pannulla oliiviöljyssä ja anna jäähtyä. Kaada kulhoon loraus kermaa, 1 kananmuna ja korppujauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua sekaan nippu lehtipersiljaa.


Ota 125 g valkohomejuustoa, kuori pois homeinen kuori ja pyörittele kaksi palloa.




Muovaa tämän jälkeen lohimassasta kaksi pihvin alapuolta ja asettele niiden päälle juustopallerot. Paina kevyesti tasaiseksi.. Tämän jälkeen lopusta massasta kansi kummankin pihvin päälle ja hellä painallus joka reunalle, ettei sisus pääse karkuun.
 Tässä vaiheessa huuhdotut pinaatit kattilaan voinokareen, suolan ja pipurin kera ja kastiketta varten 100 g voita sulamaan kattilaan. Samalla valkoviinietikkaa, vettä ja valkopippuria haudutuskattilaan porisemaan ja redusoitumaan minimiin.

Paistinpannu lämpiämään, voita kehiin ja kun pannu on lämmin (ei huippukuuma), kalapihvit pannulle paistumaan.

Sinä aikana, kun pihvit kypsyvät, ota haudutuskattila pois liedeltä, kippaa sekaan kaksi keltuaista ja vatkaimella täyttä menoa, kunnes vaahto on kaunista ja kiinteää. Lopuksi pikku hiljaa voisulat sekaan, kunnes kastike on kunnossa. Nyt voi vispilät heittää tiskiin.

Pihvit on jo ehkä käännetty toiselle kyljelle ja nyt sitten vaan annoksia kokoamaan. Pihvi per ruokailija, pinaattia ja hollandaisekastiketta päälle. Tältä se sitten lopulta näyttää:
Loppukommenttina voitaneen todeta, että juustotäyte toimi ihan kybällä, hollandaise toimi pinaatin kanssa, muttei niin hyvin pihvin. Jotain hapokasta tarvitaan, mutta hollandaise peittää valuvan juuston liian hyvin ja sekoittuu juustoon, eivätkä maut sovi välttämättä yhteen.

Kehitettävää siis riittää, mutta pihvihomma toimi aivan loistavasti. Kannattaa kokeilla.

Tässä vielä pihvi ilman soosia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti