lauantai 20. lokakuuta 2012

Paahdettua maissikanan rintaa, Beluga-linssejä, haudutettua ruusukaalia ja hillottuja suppilovahveroita

Kahdelle:

Pari tuoretta ranskalaista maissikanan rintaa (Stocka myy nykyään tuoreena!)
Muutama tuore ruusukaali
Kourallinen Beluga-linssejä
Hillottuja suppilovahveroita (oma reseptinsä blogissa)

Suolaa ja pippuroi kananrinnat. Muista, että kaikkia välineitä ja leikkuulautaa ym. on käsiteltävä sillä asenteella, ikään kuin  raaka-aineessa olisi salmonellaa. Näin ei välttämättä ole, mutta jos on, niin ei ole kauhean kivaa kellään. Juuri nyt, tätäkin kirjoitettaessa, EU:n alueella riehuu yhden sortin salmonellaepidemia, erityisesti siipikarjassa. Siksi on syytä olla todella tarkkana hygienian kanssa.

Laita kananrinna kypsymään matalaan lämpöön pitkäksi ajaksi kiedottuna folioon ja mittari fileen keskikohdassa. Lihan pitää saavuttaa vähintään 75 asteen sisälämpötila, jotta syönti on turvallista.

Lopuksi anna fileille kaunis paistopinta pannulla, runsaassa voissa.

Uunikypsymisen aikana mittaa sopiva määrä linssejä, huuhtele ne ja keitä kanaliemessä noin 20 minuuttia.

Leikkaa ruusukaaleista kannan tumma osa pois, poista ylimääräiset ja likaiset lehdet. Laita kattilan pohjalle pieni loraus vettä ja nokare voita (kierros suolaa myllystä) ja hauduta keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

Kasaa annos: Pediksi kananrinnalle kaunis kerros linssejä, päälle file ja muutama ruusukaali reunoille, sekä kaunis keko hillottuja suppillovahveroita vierelle.

Kokonaisuuden kruunaa hyvä punaviini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti