lauantai 20. lokakuuta 2012

Toast Skagen

Nyt tehdään helppo versio perin perinteisestä alkuruoasta:

Valmista Skagenröraa kaupasta (tai ishavssallad tai räksallad)
Liemikatkarapuja
Siianmätiä
Vaaleata leipää tai perunaohukaisia/röstiä/bliniä

Tuunaa valmista majoneesisalaattia silppuamalla siihen liemikatkarapuja ja sekoittamalla hieman siianmätiä sekaan. Voit toki silputa sekaan myös keitetyn kananmunan, jos haluat. Sopii hyvin.

Paahda leipä tai paista perunaohukainen/blini.Asettele kaunis keko sitä itseään alustalle ja koristele lopuksi vielä mädillä, ravunpyrstöillä ja halutessasi vielä ruohosipulilla ja/tai tillillä.

Jos haluat tehdä pitkän kaavan kautta, niin osta vähän enemmän katkarapuja, jotka silppuat käsin, kunnon majoneesia, punasipulia tai salottisipulia ja mätiä sekä keitettyä kananmunaa, suolaa ja pippuria. Näistä se syntyy.
Tästä ei alkupala paljon parane!

Tämän kuvan annoksessa on tehty blinitaikina perunahiutaleista, kananmunasta, kermasta ja maidosta. Mausteena suolaa ja pippuria myllystä ja paistettu blinipannulla runsaassa voissa. Ei järin kevyttä eikä tervellistä, mutta älyttömän hyvää. Suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti