sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kurpitsakeitto, paahdetut kurpitsansiemenet ja vuohenjuustovaahto

Tarveaineet: Yksi kokonainen kurpitsa, keltasipuli, pari valkosipulin kynttä, vettä ja kanafondia, loraus tabascoa ja EVOO-oliiviöljyä.

Lohko kurpitsa. Poimi komeita siemeniä talteen haluamasi määrä ja laita ne vesikattilaan odottelemaan.

Ota maltoa kattilaan niin paljon kuin järkevältä näyttää (paloittele), silppua sipuli ja valkosipuli sekaan ja oliiviöljyn kera freesautumaan levylle. Päälle vettä ja sopivasti kanafondia. Anna kiehua puolisen tuntia. Soseuta sauvasekoittimella ja keitä kasaan, jos on liian löysää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tabascoa, suolaa tai pippuria mieltymyksesi mukaan.Tähän voisi sopia myös jokin hapokas ainesosa, kuten valkoviini, omena, sitruuna tms. En pitänyt sitä tällä kertaa tarpeellisena ja hyvää oli silti.

Pese siemenet vaikka lävikössä niin, että ylimääräinen kurpitsan malto irtoaa. Viimeiset rippeet lähtevät hyvin käsipaperilla. Anna kuivahtaa ja laita kuivalle pannulle paahtumaan. Pienen kuivatuksen jälkeen liekkiä kovemmalle ja kaunis kullanruskea paahtopinta siemenille, koko ajan kiepsautellen. Kippaa, vaikka lautaselle jäähtymään ja odottelemaan.

Sain ammattikokin tarjoamana vastaavaa soppaa, johon oli tehty vielä vuohenjuustosta ja rasvattomasta maidosta herkullinen vaahto päälle. Suosittelen lämpimästi! Ei olisi itselle tullut mielen.Palanen vuohenjuustoa ja maitoa kattilaan lämpiämään ja lievää liikutusta, eli vispilöintiä päälle. Jos jaksaa kauemmin kuin minä, saattaa saada aikaiseksi kiinteämmän vaahdon.

Sitten vaan soppaa lautaselle ja siemeniä päälle ja ääntä kohti. Uskomattoman helppoa ja hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti