perjantai 17. helmikuuta 2012

Paistettua siikaa, selleri-parunapyreetä, sokeriherneitä ja hollandaisekastiketta

Aloita kuorimalla sopiva määrä perunoita ja noin kolmasosa perunoiden määrästä juuriselleriä sekä valkosipulinkynsi (ä). Huuhdo, pilko ja laitaa kiehumaan suolattuun veteen.

Huuhdo sokeriherneet ja valuta rauhassa. Tee hollandaise (tai tuunaa valmista tetraan pakattua voilla, suolalla, pippurilla ja sitruunalla). Laita nokare voita kattilaan, kumoa päälle herneenpalot, ripaus suolaa ja sokeria ja anna hautua hitaasti kannen alla.

Suomusta siika, fileroi ja nypi ruodot fileistä. JÄTÄ NAHKA FILEISIIN. Suolaa ja pippuroi.

Ennen kalojen paistamista, kaada perunoista vesi, muusaa koko komeus, lisää reilusti voita ja vatkaa muusiksi lisäten tilkka maitoa. Saapi jäädä ihan reilun kokkareiseksi. Pidä lämpimänä. Samalla myös kastikkeen on hyvä olla lämmössä ja valmiina.

Kuumenna pannu kuumaksi ja anna aimo nokareen voita sulaa ja pannun hiljennettyä aseta filein palat nahkapuoli alaspäin pannulle.

Unohdin jo, että ennen tätä pitää ottaa leivinpaperia (voi leikata pannun muotoon, jos haluaa) ja pannuun mahtuva kattila.

Kun kalat ovat pannussa, laita päälle leivinpaperi ja painoksi kattila, etteivät kalat käpristy, vaan nahka saa kauniin tasaisen värin. Muista, että nahka on se herkullisin osa!!!

Kasaa annokset lautasille: keskelle herneenpaloista peti, päälle kala nahkapuoli ylöspäin ja sivulle muhennos ja soosi. TOIMII.

Meillä oli ruokajuomana itävaltalainen Steinschaden Gruner veltliner, joka toimi ihan täydellisesti. Suurilta osin varmaan sellerin ja hapokkaan kastikkeen ansiosta. Rypäle on aika mukava kalan kaveri muutenkin, mutta juuri näiden lisukkeiden kanssa se tuntui erityisen hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti