torstai 2. helmikuuta 2012

Tuorepastaravioilit ricottatäytteellä, salviavoi

Tämä pastataikinaohje on monen kirjoista luetun yhdistelmä:

Pastataikina

500 g durumvenhäjauhoja
4 kananmunaa
4 keltuaista
loraus vettä
Jauhot monitoimikoneeseen ja munat sekaan. Kone pyörimään ja taikinan muotoutuessa, harkinnan mukaan vettä, ruokalusikallinen kerrallaan. Kun mälli on kasassa, kerää se muovipussiin tai kelmuun ja heitä jääkaappiin vetäytymään (1 - 4 h).

Ricottatäyte

1 prk Ricottajuustoa
Puoli nippua ruukkuruohosipulia
Puoli nippua ruukkubasilikaa
Puolen sitruunan mehu
Suolaa ja pippuria myllystä
Raastettua parmesaania noin kourallinen

Silppua yrtit hienoksi. Sekoita kaikki ja tarkista maku. Tahtoo helposti jäädä suolattomaksi. Älä anna täytteen jäädä. Sen täytyy maistua hyvältä sellaisenaan!

Kaiva esille pastakone. Jos ei löydy, unohda koko juttu. Tässä on ihan tarpeeksi hommia pastakoneenkin kanssa!

Jaa taikina neljään osaan ja ota yksi kerrallaan käsittelyyn. Kunnolla jauhoja työtasolle ja mankeloi yksi pykälä kerrallaan ainakin 3-tasolle asti.

Jaa reilu teelusikallinen täytettä kunkin pastalevyn toiselle puolelle, noin 4 kasaa per levy. Pensselöi vedellä täytteen ympäriltä ja nosta toinen puoli taikinaa voidellun puolen päälle. Painele huolelliseti ilma pois keoista ja paina lasilla, rengasmuotilla tms. pastatyynyt irti levystä. Varmista vielä haarukalla, että reunat pysyvät kiinni. Jauhota tyynyt hyvin ja laita odottelemaan. Käy läpi kaikki taikinalevyt, joista pitäisi syntyä n. 25 kaunista raviolia.

Laita keitinvesi kattilaan ja levy täysille.

Ota toinen kattila ja laita sinne n. 100 - 150 g voita hiljalleen sulamaan ja revi kokonaisia salvianlehtiä sekaan. Anna lämmetä rauhassa.

Kun pastan keitinvesi kiehuu, lisää mukaan reilusti suolaa. Tiputtele raviolit kiehuvaan veteen erissä niin, ettei vesi lakkaa kiehumasta. Keitä noin 4 minuuttia, valuta ja lisää salviavoin sekaan. Anna lämmetä hetken ja tarjoile. Italialainen keskitäyteläinen punaviini sopii mainiosti. Itsellä tällä kertaa Ca´Grande, sangiovese superiore, Umberto Cesari 2010. Toimi erittäin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti