keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Maukas kasvislisuke (Melkein Caponata)


Munakoiso, kesäkurpitsa, tuoreet herkkusienet, sipuli ja tomaatti muodostavat mahtavan yhdistelmän, joka sopii melkeinpä minkä tahansa ruokalajin kanssa, jos haluaa välttää hiilareita tai muuten vain syödä kevyesti, ilman ainaista salaatin rouskutusta.

Tomaatit kaltataan ja kaivetaan siemenet pois. Sillä aikaa ovat puolitetut ja koverretut kesäkurpitsa ja munakoiso saaneet itkeä itsestään suolan voimalla enimmät nesteet ulos ja ne voidaan kuivata. Sen jälkeen kaikki ainekset kuutioidaan ja freesataan pannulla joko sipulin ja/tai valkosipulin kanssa ja tarjoillaan kuolaaville ruokailijoille.

Takuulla toimii. Näitä voi vielä ryydittää joko tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä ja muilla haluamillaan mausteilla. Aina vain paranee...

Aidosta Caponatasta tämän erottaa oikeasti vain lähinnä paahdettujen pinjansiemenien puute ja se, että kaikissa Caponata-ohjeissa ei tomaattia ole laisinkaan. Mielestäni tämä on kuitenkin vähintään yhtä hyvä kuin tuo pinjaversio, varsinkin kun pähkinäallergiset saattavat saada myös pinjansiemenistä oireita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti