perjantai 17. helmikuuta 2012

Haudutettua karitsan potkaa, peruna-juuressose punaviinikastike ja hunaja-balsamicosipulia

Suolaa ja pippuroi potkat. Asettele valurautapataan, lisää tuoreet keittojuurekset ja kaada päälle vasikanliemi (joko tetrasta, fondista tai itse keitettynä) niin, että kaikki peittyy. Tällä kertaa tuli käytettyä stockan vasikalientä tetrasta. Pari tuoretta herkkusientä pilkottuna ja pari lohkottua tomaattia tuovat erittäin hyvän lisän makuun. (molemmissa umamia). Toki kelpaavat myöskin tölkkitomaatit, mutta tölkkisienistä ei valitettavasti  ole maun kannalta hyötyä. Ne voi sotkea jonnekin muualle.
Lisukkeeksi sopii mahtavasti balsamicosipuli. Kuori keltasipulit ja siivuta ne renkaiksi. Hauduta pannussa tai kattilassa (hieman sokeria mukaan)kunnes ovat kauniin värisiä. Loraus hunajaa päälle ja lopuksi aimo loraus punaista balsamicoa. Tämä hapanimelä lisuke sopii lähes mille tahansa liharuoalle.
Kantta päälle ja uuniin 150 asteeseen noin neljäksi tunniksi. Ei mene pilalle, vaikka hautuisi pitempäänkin. Saa mielellään jäähtyä liemessä niin kauan kuin mahdollista, jotta maut todella imeytyvät lihaan. Voipi ennen tarjoilua vielä ottaa vähän väriä pintaan esim. uunin grillivastusten alla. Pääasia on, että potkat ovat tarjoiltaessa lämpimiä.

Jos vielä jaksaa vääntää lisukkeita, eikä syödä salaa suihinsa, niin kaikki kasvikset ja pottuvoi jureksilla tai ilman ovat ihan napakymppi. Yleensä potkat ovat sen verran reilun kokoisisa, ettei paljon alkupaloja kaipaa. Tällä kertaa 3 kpl painoivat lähes 2 kg...

Padassa muhinut liemi kannattaa siivilöidä ja käyttää joko tällä aterialla tai sitten säästää tuleville aterioille. ÄLÄ HERRAN TÄHDEN VAAN HEITÄ POIS!!!! Vaihtoehtoisesti tee hyvä punaviinisoosi uunihaudutuksen aikana. Itse aloitan haudutusliemestä ja maustan sitä sopivasti. Mitä pitempi haudutus, sen parempi lopputulos tässäkin. Viini kastikkeessa vaatii hieman kesytystä ja mielellään aina ripauksen sokeria.

Tämän kanssa meillä nautitaan austraalialaista Yellow Tail Shiraz:ta. Ei huono...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti