keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Keitettyä possunkieltä anopin tapaan

Nyt vähän poiketaan periaatteesta, koska resepti on tullut loistavan anoppini myötä myös meidän perheeseemme. Koska se on niin hyvää, haluan jakaa sen myös muille.

4 possunkieltä, 2 tl suolaa, sitruunapippuria, muutama kokonainen musta- ja valkopippuri, pari laakerinlehteä, yhden sitruunan mehu, yksi porkkana, pari sipulia, sitruunapippuria tai sitruunahappoa.

Huuhdo kielet ja poista mahdolliset rämmäleet. Laita kattilan pohjalle ja päälle kylmää vettä niin, että kielet peittyvät hyvin. Ei muuta kuin levyä päälle ja kielet kiehumaan. Älä laita vielä mitään muuta mukaan!

Kun pinnalle on muodostunut vaahtoa, kuori se huolellisesti pois. Nyt kaikki muutkin ainekset sekaan ja leppoisaa keittoa vähintään kaksi tuntia.

Nosta tämän jälkeen kielet jäähtymään hetkeksi ja nylje ne mahdollisimman kuumana (lähtee helpommin) kärjestä tyveen päin. Laita takaisin liemeen jäähtymään ja, jos mahdollista, anna vetäytyä seuraavaan päivään.

Nouki taas kielet liemestä ja siivilöi liemi. Sipulit, porkkanat ja muut saavat poistua biojätteeseen. Laita siivilöity liemi kuumenemaan ja viipaloi sillä aikaa kielet mukavan paksuiksi siivuiksi. Suurusta soosi Majzenalla, tarkista maku ja kippaa kielnpalat sekaan lämpenemään.

Koska tämän kotiruoammaksi on vaikea mennä, maistuvat perinteiset keitetyt kuoriperunat todella hyvin tässä yhdistelmässä. Ne kannattaa vielä jopa muusata haarukalla, jotta tuon hyvän kastikkeen saa hyödynnettyä kunnolla.

Ei kun nauttimaan kotiruoista parhaimpia! Juomaksi käy ihan mikä tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti