Edelliseen tuli taas pääsiäisenä pientä lisäystä, kun viiriäisenmunia alkoi kasaantua jääkaappiin.
Kuvassa graavilohta sinappikastikkeella, uunilohta creme fariche-kuorrutuksella, kotijuustoa, katkarapu-avocadosekoilua ja rapeaksi paistettua pekonisilppua. Kaikkien seurana puolikas viiriäisenmuna. Kyllä oli hyvää ja ihan pääsiäismäistä.
sunnuntai 22. huhtikuuta 2012
Jäniksenpaistia, paistetut sipulit ja lohkoperunat
Herkullinen nippu jäniksenkoipia, niin siitähän se sitten lähtee...
Eikä muuta kun reippaasti voita valurautapataan, riistamaustetta lihoille ja palaset kerrallaan ruskistumaan. Kaiken päälle vielä tuoreita keittojuureksia pilkottuna sekaan ja muutama herkkusieni ja tomaatti lohkottuna mukaan. Loraus riistafondia, punaviiniä ja vettä päälle ja pata uuniin. Kuvassa patavaihe...
Lisukkeena voipi mainiosti tarjoilla sipulia, jotka on tehty seuraavasti: Kolme kokonaista valkosipulia, neljä banaanishalottisipulia ja pari isoa perunaa. Kuori valkkareista ylimääräiset kuivat kuoret pois ja leikkaa kärjet auki. Halkaise shalotit kuorineen puolikkaiksi. Laita kaikki paistinpannulle, johon on sulateltu mukavasti voita. Lisää vielä perunanlohkot. Kun sipulit ovat saaneet väriä, käännä leikkauspinta ylöspäin ja laita kansi päälle. Anna kypsyä, kunnes perunat ovat kypsiä.
Ei se tästä sitten enää paljon parane. Ääntä kohti vaan. Hyvää punaviiviä kyytipojaksi vaan.
Eikä muuta kun reippaasti voita valurautapataan, riistamaustetta lihoille ja palaset kerrallaan ruskistumaan. Kaiken päälle vielä tuoreita keittojuureksia pilkottuna sekaan ja muutama herkkusieni ja tomaatti lohkottuna mukaan. Loraus riistafondia, punaviiniä ja vettä päälle ja pata uuniin. Kuvassa patavaihe...
Lisukkeena voipi mainiosti tarjoilla sipulia, jotka on tehty seuraavasti: Kolme kokonaista valkosipulia, neljä banaanishalottisipulia ja pari isoa perunaa. Kuori valkkareista ylimääräiset kuivat kuoret pois ja leikkaa kärjet auki. Halkaise shalotit kuorineen puolikkaiksi. Laita kaikki paistinpannulle, johon on sulateltu mukavasti voita. Lisää vielä perunanlohkot. Kun sipulit ovat saaneet väriä, käännä leikkauspinta ylöspäin ja laita kansi päälle. Anna kypsyä, kunnes perunat ovat kypsiä.
Ei se tästä sitten enää paljon parane. Ääntä kohti vaan. Hyvää punaviiviä kyytipojaksi vaan.
Parsakeitto tuoreesta vihreästä parsasta
Ota nippu parsaa ja katko varret sopivan mittaisiksi pätkiksi. Jätä nuput sivuun.
Freesaa yksi silputtu keltasipuli ja parsanpätkät voissa ja lisää lopuksi loraus kuivaa valkoviiniä, sopivasti kananlientä/fondia ja purkki kuohukerma. (fondin sijasta voi aina käyttää pelkkää merisuolaa, jolloin parsan oma maku pääsee paremmin oikeuksiinsa, mutta kokonaisuus ei ole ihan niin täyteläinen)
Kun parsat ovat kypsiä, sekoittele sauvasekoittimella erittäin tasaiseksi keitoksi. Nuput voivat hyvin höyryttyä keitoksen päällä siivilässä, jolloin niitä ei tarvitse erikseen enää keittää.
Sitten vain annostelu lautasille ja nuput koristeiksi.
Freesaa yksi silputtu keltasipuli ja parsanpätkät voissa ja lisää lopuksi loraus kuivaa valkoviiniä, sopivasti kananlientä/fondia ja purkki kuohukerma. (fondin sijasta voi aina käyttää pelkkää merisuolaa, jolloin parsan oma maku pääsee paremmin oikeuksiinsa, mutta kokonaisuus ei ole ihan niin täyteläinen)
Kun parsat ovat kypsiä, sekoittele sauvasekoittimella erittäin tasaiseksi keitoksi. Nuput voivat hyvin höyryttyä keitoksen päällä siivilässä, jolloin niitä ei tarvitse erikseen enää keittää.
Sitten vain annostelu lautasille ja nuput koristeiksi.
Pekoniin käärittyä broilerinmaksaa, kaprista ja sipulia
Simppeleistä simppelein herkku on tässä.
Sulata broilerinmaksat, kuivaa paperilla ja putsaa ylimääräiset pois. Suolaa ja pippuroi. Asettele yksi salvianlehti per maksa ja kääräise puolikkaaseen pekoninsiivuun. Sulje cocktailtikulla.
Paista nyytit kuumalla pannulla kauniin värisiksi ja nosta syrjään. Lisää pannulle silputtu sipuli ja mahdolliset jäännöspekonit silputtuina ja tuoreita herkkusieniä joko kokonaisina tai lohkottuina. Valkosipulinkynsi tai pari ei haittaa. Valuta iso purkillinen pieniä kapriksia ja lisää ne pannulle. Päälle vähän valkoviiniä ja purkillinen kuohukermaa. Maksanyytit kyytiin ja kunnon muusi/pottuvoi valmiiksi ja ei kun tarjolle. Kuvassa annosta vasta pannulla.
Sulata broilerinmaksat, kuivaa paperilla ja putsaa ylimääräiset pois. Suolaa ja pippuroi. Asettele yksi salvianlehti per maksa ja kääräise puolikkaaseen pekoninsiivuun. Sulje cocktailtikulla.
Paista nyytit kuumalla pannulla kauniin värisiksi ja nosta syrjään. Lisää pannulle silputtu sipuli ja mahdolliset jäännöspekonit silputtuina ja tuoreita herkkusieniä joko kokonaisina tai lohkottuina. Valkosipulinkynsi tai pari ei haittaa. Valuta iso purkillinen pieniä kapriksia ja lisää ne pannulle. Päälle vähän valkoviiniä ja purkillinen kuohukermaa. Maksanyytit kyytiin ja kunnon muusi/pottuvoi valmiiksi ja ei kun tarjolle. Kuvassa annosta vasta pannulla.
sunnuntai 19. helmikuuta 2012
Kalaisa alkupala
Kuvassa paistettu kampasimpukka parmesaanilastulla, mummonkurkkuja, graavattua siikaa, siianmädillä ryyditettyä creme fraichea ja keitetty viiriäisen muna. Aika mukava yhdistelmä...
perjantai 17. helmikuuta 2012
Haudutettua karitsan potkaa, peruna-juuressose punaviinikastike ja hunaja-balsamicosipulia
Suolaa ja pippuroi potkat. Asettele valurautapataan, lisää tuoreet keittojuurekset ja kaada päälle vasikanliemi (joko tetrasta, fondista tai itse keitettynä) niin, että kaikki peittyy. Tällä kertaa tuli käytettyä stockan vasikalientä tetrasta. Pari tuoretta herkkusientä pilkottuna ja pari lohkottua tomaattia tuovat erittäin hyvän lisän makuun. (molemmissa umamia). Toki kelpaavat myöskin tölkkitomaatit, mutta tölkkisienistä ei valitettavasti ole maun kannalta hyötyä. Ne voi sotkea jonnekin muualle.
Lisukkeeksi sopii mahtavasti balsamicosipuli. Kuori keltasipulit ja siivuta ne renkaiksi. Hauduta pannussa tai kattilassa (hieman sokeria mukaan)kunnes ovat kauniin värisiä. Loraus hunajaa päälle ja lopuksi aimo loraus punaista balsamicoa. Tämä hapanimelä lisuke sopii lähes mille tahansa liharuoalle.
Kantta päälle ja uuniin 150 asteeseen noin neljäksi tunniksi. Ei mene pilalle, vaikka hautuisi pitempäänkin. Saa mielellään jäähtyä liemessä niin kauan kuin mahdollista, jotta maut todella imeytyvät lihaan. Voipi ennen tarjoilua vielä ottaa vähän väriä pintaan esim. uunin grillivastusten alla. Pääasia on, että potkat ovat tarjoiltaessa lämpimiä.
Jos vielä jaksaa vääntää lisukkeita, eikä syödä salaa suihinsa, niin kaikki kasvikset ja pottuvoi jureksilla tai ilman ovat ihan napakymppi. Yleensä potkat ovat sen verran reilun kokoisisa, ettei paljon alkupaloja kaipaa. Tällä kertaa 3 kpl painoivat lähes 2 kg...
Padassa muhinut liemi kannattaa siivilöidä ja käyttää joko tällä aterialla tai sitten säästää tuleville aterioille. ÄLÄ HERRAN TÄHDEN VAAN HEITÄ POIS!!!! Vaihtoehtoisesti tee hyvä punaviinisoosi uunihaudutuksen aikana. Itse aloitan haudutusliemestä ja maustan sitä sopivasti. Mitä pitempi haudutus, sen parempi lopputulos tässäkin. Viini kastikkeessa vaatii hieman kesytystä ja mielellään aina ripauksen sokeria.
Tämän kanssa meillä nautitaan austraalialaista Yellow Tail Shiraz:ta. Ei huono...
Lisukkeeksi sopii mahtavasti balsamicosipuli. Kuori keltasipulit ja siivuta ne renkaiksi. Hauduta pannussa tai kattilassa (hieman sokeria mukaan)kunnes ovat kauniin värisiä. Loraus hunajaa päälle ja lopuksi aimo loraus punaista balsamicoa. Tämä hapanimelä lisuke sopii lähes mille tahansa liharuoalle.
Kantta päälle ja uuniin 150 asteeseen noin neljäksi tunniksi. Ei mene pilalle, vaikka hautuisi pitempäänkin. Saa mielellään jäähtyä liemessä niin kauan kuin mahdollista, jotta maut todella imeytyvät lihaan. Voipi ennen tarjoilua vielä ottaa vähän väriä pintaan esim. uunin grillivastusten alla. Pääasia on, että potkat ovat tarjoiltaessa lämpimiä.
Jos vielä jaksaa vääntää lisukkeita, eikä syödä salaa suihinsa, niin kaikki kasvikset ja pottuvoi jureksilla tai ilman ovat ihan napakymppi. Yleensä potkat ovat sen verran reilun kokoisisa, ettei paljon alkupaloja kaipaa. Tällä kertaa 3 kpl painoivat lähes 2 kg...
Padassa muhinut liemi kannattaa siivilöidä ja käyttää joko tällä aterialla tai sitten säästää tuleville aterioille. ÄLÄ HERRAN TÄHDEN VAAN HEITÄ POIS!!!! Vaihtoehtoisesti tee hyvä punaviinisoosi uunihaudutuksen aikana. Itse aloitan haudutusliemestä ja maustan sitä sopivasti. Mitä pitempi haudutus, sen parempi lopputulos tässäkin. Viini kastikkeessa vaatii hieman kesytystä ja mielellään aina ripauksen sokeria.
Tämän kanssa meillä nautitaan austraalialaista Yellow Tail Shiraz:ta. Ei huono...
Paistettua siikaa, selleri-parunapyreetä, sokeriherneitä ja hollandaisekastiketta
Aloita kuorimalla sopiva määrä perunoita ja noin kolmasosa perunoiden määrästä juuriselleriä sekä valkosipulinkynsi (ä). Huuhdo, pilko ja laitaa kiehumaan suolattuun veteen.
Huuhdo sokeriherneet ja valuta rauhassa. Tee hollandaise (tai tuunaa valmista tetraan pakattua voilla, suolalla, pippurilla ja sitruunalla). Laita nokare voita kattilaan, kumoa päälle herneenpalot, ripaus suolaa ja sokeria ja anna hautua hitaasti kannen alla.
Suomusta siika, fileroi ja nypi ruodot fileistä. JÄTÄ NAHKA FILEISIIN. Suolaa ja pippuroi.
Ennen kalojen paistamista, kaada perunoista vesi, muusaa koko komeus, lisää reilusti voita ja vatkaa muusiksi lisäten tilkka maitoa. Saapi jäädä ihan reilun kokkareiseksi. Pidä lämpimänä. Samalla myös kastikkeen on hyvä olla lämmössä ja valmiina.
Kuumenna pannu kuumaksi ja anna aimo nokareen voita sulaa ja pannun hiljennettyä aseta filein palat nahkapuoli alaspäin pannulle.
Unohdin jo, että ennen tätä pitää ottaa leivinpaperia (voi leikata pannun muotoon, jos haluaa) ja pannuun mahtuva kattila.
Kun kalat ovat pannussa, laita päälle leivinpaperi ja painoksi kattila, etteivät kalat käpristy, vaan nahka saa kauniin tasaisen värin. Muista, että nahka on se herkullisin osa!!!
Kasaa annokset lautasille: keskelle herneenpaloista peti, päälle kala nahkapuoli ylöspäin ja sivulle muhennos ja soosi. TOIMII.
Meillä oli ruokajuomana itävaltalainen Steinschaden Gruner veltliner, joka toimi ihan täydellisesti. Suurilta osin varmaan sellerin ja hapokkaan kastikkeen ansiosta. Rypäle on aika mukava kalan kaveri muutenkin, mutta juuri näiden lisukkeiden kanssa se tuntui erityisen hyvältä.
Huuhdo sokeriherneet ja valuta rauhassa. Tee hollandaise (tai tuunaa valmista tetraan pakattua voilla, suolalla, pippurilla ja sitruunalla). Laita nokare voita kattilaan, kumoa päälle herneenpalot, ripaus suolaa ja sokeria ja anna hautua hitaasti kannen alla.
Suomusta siika, fileroi ja nypi ruodot fileistä. JÄTÄ NAHKA FILEISIIN. Suolaa ja pippuroi.
Ennen kalojen paistamista, kaada perunoista vesi, muusaa koko komeus, lisää reilusti voita ja vatkaa muusiksi lisäten tilkka maitoa. Saapi jäädä ihan reilun kokkareiseksi. Pidä lämpimänä. Samalla myös kastikkeen on hyvä olla lämmössä ja valmiina.
Kuumenna pannu kuumaksi ja anna aimo nokareen voita sulaa ja pannun hiljennettyä aseta filein palat nahkapuoli alaspäin pannulle.
Unohdin jo, että ennen tätä pitää ottaa leivinpaperia (voi leikata pannun muotoon, jos haluaa) ja pannuun mahtuva kattila.
Kun kalat ovat pannussa, laita päälle leivinpaperi ja painoksi kattila, etteivät kalat käpristy, vaan nahka saa kauniin tasaisen värin. Muista, että nahka on se herkullisin osa!!!
Kasaa annokset lautasille: keskelle herneenpaloista peti, päälle kala nahkapuoli ylöspäin ja sivulle muhennos ja soosi. TOIMII.
Meillä oli ruokajuomana itävaltalainen Steinschaden Gruner veltliner, joka toimi ihan täydellisesti. Suurilta osin varmaan sellerin ja hapokkaan kastikkeen ansiosta. Rypäle on aika mukava kalan kaveri muutenkin, mutta juuri näiden lisukkeiden kanssa se tuntui erityisen hyvältä.
lauantai 11. helmikuuta 2012
Vino poro
Tämä ruoka on kehitetty alunperin jo 1980-luvulla, mutta sitä on paranneltu vuosien saatossa.
Ota riittävä määrä poron käristyslihaa (saksanhirvikin käy) suhteessa ruokalijoihin. Ruskista käristeliha kuumassa valurautapadassa voissa. Heitä sekaan suikaloitua keltasipulia maun mukaan ja anna hautua hetki. Muutama valkosipulin kynsi kelpaa kyytiin hyvin. Mausta riistamausteseoksella, jos jostain löydät. (harvoin tarjolla) Mustapippuri, rosmariini, katajanmarja sopivat hyvin.
Kun sekoitus alkaa näyttää kelvolliselta, voit heittää sekaan vähän vehnäjauhoja, sekoittaa ja antaa hetki muhia. Lisää sen jälkeen loraus kerrallaan kokonainen (75cl) pullollinen punaviiniä. Ihan totta, koko pullollinen! Eikä tässä vielä kaikki! Purkki tai pari oikeaa kuohukermaa vielä sekaan. Älä sorru kevytvariantteihin! Lopuksi vielä aitoa soijaa (mieluusti Kikkomania) niin, että soosi saa kauniin värin.
Pudota lämpö mahdollisimman alas ja anna hautua niin kauan kuin suinkin voit. Kaikkein parasta tästä syntyy, jos sapuska saa seistä seuraavaan päivään.
Anyway, ennen ruokailua, mittaa sopiva määrä riisiä kattilaan ja huuhtele sitä kunnes vesi on kirkasta. Kaada kaikki vesi pois ja mittaa 1,5 kertaa riisin tilavuus vettä riisin sekaan. Peitä tiiviisti kannella ja laita levy täysille. Kun riisi kiehuu kunnolla, pudota lämpö aivan minimiin ja laita munakelloon 12 minuuttia. Kun kello soi, ota levy pois päältä ja laita munakelloon seuraavat 12 minuuttia. Seuraava soitto kertoo, että riisi on täydellistä. Huom! Älä turhaa availe kantta äläkä missään nimessä sekoittele sisältöä taikka siirrä kettilaa pois levyltä.
Riisin muhiessa tarkista kastikkeen maku. Kannattaa lisätä soijaa, jos suola ei tunnu riittävältä. Voit vielä myös sakeuttaa soosia pintasuuruksella (beurre mainie) eli pehmeää voita ja vehnäjauhoja sekaisin ja nokareina sekaan. Lisää lopuksi vielä reilu määrä valutettuja hillosipuleita.
Tarjoile sokeroitujen puolukoiden kera. USKO POIS, POROA VOI SYÖDÄ MYÖS RIISIN KANSSA!!!!
Juomaksi tietysti keskitäyteläistä punaviiniä.
Ota riittävä määrä poron käristyslihaa (saksanhirvikin käy) suhteessa ruokalijoihin. Ruskista käristeliha kuumassa valurautapadassa voissa. Heitä sekaan suikaloitua keltasipulia maun mukaan ja anna hautua hetki. Muutama valkosipulin kynsi kelpaa kyytiin hyvin. Mausta riistamausteseoksella, jos jostain löydät. (harvoin tarjolla) Mustapippuri, rosmariini, katajanmarja sopivat hyvin.
Kun sekoitus alkaa näyttää kelvolliselta, voit heittää sekaan vähän vehnäjauhoja, sekoittaa ja antaa hetki muhia. Lisää sen jälkeen loraus kerrallaan kokonainen (75cl) pullollinen punaviiniä. Ihan totta, koko pullollinen! Eikä tässä vielä kaikki! Purkki tai pari oikeaa kuohukermaa vielä sekaan. Älä sorru kevytvariantteihin! Lopuksi vielä aitoa soijaa (mieluusti Kikkomania) niin, että soosi saa kauniin värin.
Pudota lämpö mahdollisimman alas ja anna hautua niin kauan kuin suinkin voit. Kaikkein parasta tästä syntyy, jos sapuska saa seistä seuraavaan päivään.
Anyway, ennen ruokailua, mittaa sopiva määrä riisiä kattilaan ja huuhtele sitä kunnes vesi on kirkasta. Kaada kaikki vesi pois ja mittaa 1,5 kertaa riisin tilavuus vettä riisin sekaan. Peitä tiiviisti kannella ja laita levy täysille. Kun riisi kiehuu kunnolla, pudota lämpö aivan minimiin ja laita munakelloon 12 minuuttia. Kun kello soi, ota levy pois päältä ja laita munakelloon seuraavat 12 minuuttia. Seuraava soitto kertoo, että riisi on täydellistä. Huom! Älä turhaa availe kantta äläkä missään nimessä sekoittele sisältöä taikka siirrä kettilaa pois levyltä.
Riisin muhiessa tarkista kastikkeen maku. Kannattaa lisätä soijaa, jos suola ei tunnu riittävältä. Voit vielä myös sakeuttaa soosia pintasuuruksella (beurre mainie) eli pehmeää voita ja vehnäjauhoja sekaisin ja nokareina sekaan. Lisää lopuksi vielä reilu määrä valutettuja hillosipuleita.
Tarjoile sokeroitujen puolukoiden kera. USKO POIS, POROA VOI SYÖDÄ MYÖS RIISIN KANSSA!!!!
Juomaksi tietysti keskitäyteläistä punaviiniä.
torstai 2. helmikuuta 2012
Tuorepastaravioilit ricottatäytteellä, salviavoi
Tämä pastataikinaohje on monen kirjoista luetun yhdistelmä:
Pastataikina
500 g durumvenhäjauhoja
4 kananmunaa
4 keltuaista
loraus vettä
Jauhot monitoimikoneeseen ja munat sekaan. Kone pyörimään ja taikinan muotoutuessa, harkinnan mukaan vettä, ruokalusikallinen kerrallaan. Kun mälli on kasassa, kerää se muovipussiin tai kelmuun ja heitä jääkaappiin vetäytymään (1 - 4 h).
Ricottatäyte
1 prk Ricottajuustoa
Puoli nippua ruukkuruohosipulia
Puoli nippua ruukkubasilikaa
Puolen sitruunan mehu
Suolaa ja pippuria myllystä
Raastettua parmesaania noin kourallinen
Silppua yrtit hienoksi. Sekoita kaikki ja tarkista maku. Tahtoo helposti jäädä suolattomaksi. Älä anna täytteen jäädä. Sen täytyy maistua hyvältä sellaisenaan!
Kaiva esille pastakone. Jos ei löydy, unohda koko juttu. Tässä on ihan tarpeeksi hommia pastakoneenkin kanssa!
Jaa taikina neljään osaan ja ota yksi kerrallaan käsittelyyn. Kunnolla jauhoja työtasolle ja mankeloi yksi pykälä kerrallaan ainakin 3-tasolle asti.
Jaa reilu teelusikallinen täytettä kunkin pastalevyn toiselle puolelle, noin 4 kasaa per levy. Pensselöi vedellä täytteen ympäriltä ja nosta toinen puoli taikinaa voidellun puolen päälle. Painele huolelliseti ilma pois keoista ja paina lasilla, rengasmuotilla tms. pastatyynyt irti levystä. Varmista vielä haarukalla, että reunat pysyvät kiinni. Jauhota tyynyt hyvin ja laita odottelemaan. Käy läpi kaikki taikinalevyt, joista pitäisi syntyä n. 25 kaunista raviolia.
Laita keitinvesi kattilaan ja levy täysille.
Ota toinen kattila ja laita sinne n. 100 - 150 g voita hiljalleen sulamaan ja revi kokonaisia salvianlehtiä sekaan. Anna lämmetä rauhassa.
Kun pastan keitinvesi kiehuu, lisää mukaan reilusti suolaa. Tiputtele raviolit kiehuvaan veteen erissä niin, ettei vesi lakkaa kiehumasta. Keitä noin 4 minuuttia, valuta ja lisää salviavoin sekaan. Anna lämmetä hetken ja tarjoile. Italialainen keskitäyteläinen punaviini sopii mainiosti. Itsellä tällä kertaa Ca´Grande, sangiovese superiore, Umberto Cesari 2010. Toimi erittäin hyvin.
Pastataikina
500 g durumvenhäjauhoja
4 kananmunaa
4 keltuaista
loraus vettä
Jauhot monitoimikoneeseen ja munat sekaan. Kone pyörimään ja taikinan muotoutuessa, harkinnan mukaan vettä, ruokalusikallinen kerrallaan. Kun mälli on kasassa, kerää se muovipussiin tai kelmuun ja heitä jääkaappiin vetäytymään (1 - 4 h).
Ricottatäyte
1 prk Ricottajuustoa
Puoli nippua ruukkuruohosipulia
Puoli nippua ruukkubasilikaa
Puolen sitruunan mehu
Suolaa ja pippuria myllystä
Raastettua parmesaania noin kourallinen
Silppua yrtit hienoksi. Sekoita kaikki ja tarkista maku. Tahtoo helposti jäädä suolattomaksi. Älä anna täytteen jäädä. Sen täytyy maistua hyvältä sellaisenaan!
Kaiva esille pastakone. Jos ei löydy, unohda koko juttu. Tässä on ihan tarpeeksi hommia pastakoneenkin kanssa!
Jaa taikina neljään osaan ja ota yksi kerrallaan käsittelyyn. Kunnolla jauhoja työtasolle ja mankeloi yksi pykälä kerrallaan ainakin 3-tasolle asti.
Jaa reilu teelusikallinen täytettä kunkin pastalevyn toiselle puolelle, noin 4 kasaa per levy. Pensselöi vedellä täytteen ympäriltä ja nosta toinen puoli taikinaa voidellun puolen päälle. Painele huolelliseti ilma pois keoista ja paina lasilla, rengasmuotilla tms. pastatyynyt irti levystä. Varmista vielä haarukalla, että reunat pysyvät kiinni. Jauhota tyynyt hyvin ja laita odottelemaan. Käy läpi kaikki taikinalevyt, joista pitäisi syntyä n. 25 kaunista raviolia.
Laita keitinvesi kattilaan ja levy täysille.
Ota toinen kattila ja laita sinne n. 100 - 150 g voita hiljalleen sulamaan ja revi kokonaisia salvianlehtiä sekaan. Anna lämmetä rauhassa.
Kun pastan keitinvesi kiehuu, lisää mukaan reilusti suolaa. Tiputtele raviolit kiehuvaan veteen erissä niin, ettei vesi lakkaa kiehumasta. Keitä noin 4 minuuttia, valuta ja lisää salviavoin sekaan. Anna lämmetä hetken ja tarjoile. Italialainen keskitäyteläinen punaviini sopii mainiosti. Itsellä tällä kertaa Ca´Grande, sangiovese superiore, Umberto Cesari 2010. Toimi erittäin hyvin.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Kaiken perusta
Tässä blogissa julkaisen pääsääntöisesti itse kehittämiäni reseptejä, koska klassikot löytyvät ihan mistä vain. Se ei aina ole kuitenkaan...

-
Jos joku muistaa vielä Römertopf-savipadat tai jopa vielä omistaa sellaisen, on tämä ohje varmaan mieluinen. Pataan voipi laittaa vaikka kok...
-
Tervehdys pitkästä aikaa! Tuli aika päivittää perinteinen karjalanpaisti tähän päivään. Voihan sitä perinteistäkin hyvin nauttia, mutta ...