tiistai 20. marraskuuta 2012

Paistettua turskaa, kampasimpukoita ja jättikatkarapuja

Tällaisella setillä voipi lähteä kokeilemaan jotain aivan erityisen hyvää. Silloin harvoin, kun turskaa saa, niin sitä kannattaa aina ostaa!

Tässä setissä oli reilut 100 g turskan selkäfilettä per nuppi, 3 kampasimpukkaa kullekin kuten myös pari jättikatkan pyrstöä. Lisäksi tarvitaan hollandaisekastiketta (tee itse, jos haluat parasta), sitruunaa, valkopippuria, suolaa, mustapippuria ja paistamiseen vähän voita. Lisukkeeksi jasminriisiä perinteisen ohjeen mukaisesti keitettynä! Ei mitään Uncle Ben´siä!!!!!

Riisi kiehumaan kaikkien huuhtelujen yms jälkeen.
 1 + 12 + 12 minuuttia.

Pannu kuumenemaan ja sille nokare voita ja kun se on hiljennyt, niin kalat, kampasimpukan lihat ja kuoritut jättikatkan pyrstöt sekaan. Reilut pinnat kaikille ja sitten lievempää lämpöä, etteivät pääse äyriäiset sitkistymään.

Riisipeti lautaselle ja annos kauniisti päälle. Vihreät voipi laittaa koristeeksi jos ehtii. Yleensä ei ehdi enää tässä vaiheessa vaan ne pitää suunnitella hyvissä ajoi etukäteen. Sokeriherneet, parsakaali, ruusukaali, parsa, kevätsipuli, purjo tms. käyvät kaikki erinomaisesti tykö.

Tässä valmis annos:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti