tiistai 20. marraskuuta 2012

Karitsan paahtopaistia, punajuurta ja suppilovahverokastiketta

Kävi niin onnellisesti, että vielä marraskuisena viikonloppuna löytyi metsästä noin 10 litraa suppilovahveroita. Olisihan niitä toki enemmänkin siellä ollut, mutta jo ennalta noukitut 80 litraa "pakaasissa", ei poimimisen riemu ollut enää ennallaan.

Tokihan niistä piti tuoreeltaan soosit saada, joten karitsan paahtopaistin kimppaan ne sopivat varsin hyvin...

Tarveaineet:
1 karitsan paahtopaisti per ruokailija
sopivasti suppilovahveroita
1 keltasipuli
1 iso punajuuri per ruokailija
muutama valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria
riistamaustetta
oliiviöljyä
vehnäjauhoja
kermaa
balsamicosiirappia

Aloitetaan suppiloista, mikäli ne ovat tuoreita. Sellaisenaan pannulle ja nesteet yläilmoihin. Sekaan hieman öljyä, sipulia ja hetken freesauksen jälkeen ripaus vehnäjauhoa ja päälle kermaa. Maustetaan suolalla ja annetaan hiljalleen muhia kattilassa, kunnes onpi täydellistä.

Leikataan punajuurista päät pois ja kuoritaan loput karkeasti keittiöveitsellä. Mieluusti vaikka muovin päällä, kun tuppaavat suttaamaan vähäsen. Fiineimmät laittavat tietysti kumihanskat käteen, mutta kädet punertavinakin voi elellä vuorokauden ihan hyvin. Lohkotaan sopiviksi lohkoiksi ja freesataan oliiviöljyssä paistinpannulla parin valkosipulinkynnen ja suolarippusen kera hetki ja siirretään sellaisenaan uunin hellään lämpöön (150 astetta) hautumaan kypsiksi.

Putsataan karitsanlihoista kalvot pois ja maustetaan riistamausteella. Paistetaan kohtalaisella lämmöllä muutaman valkosipulinkynnen kera pannulla oliiviöljyssä ja kääritään lopuksi folioon vetäytymään.

Lopuksi vain annokset kasaan ja herkuttelemaan. Nyt jäi annoskuva ottamatta, mutta raaka-aineista tuli kuvat kuitenkin...

   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti