tiistai 1. toukokuuta 2012

Grillattua Green Curry-lohta, tomaattisalsaa, vuohenjuustoa ja sipulia tuoreiden kasvisten kera

Osta palanen D-leikattua lohta (ei ruotoja, ei vatsa- tai selkärasvoja yms), noin 200 g per ruokailija. Leikkaa annospaloiksi (ellei ollut jo ennestään) ja hiero pintaan Thai Green Curry-maustetahnaa. Ripaus lisää suolaa ei tässä vaiheessa haittaa ja tietysti josko lohenpalat laittaa öliiviöljytylle vadille, niin siinäpä ovat sitten valmiina, koska öljystä on reippaasti apua kalanpaloja grillatessa.

Kalanpalojen maustuessa, silppua kaalia, kukkakalia, parsakaalia, tomaattia, kesäkurpitsaa, kurkkua, tomaattia yms, yms, niin, että lautanen on lähes täynnä.

Siivuta myös vuohenjuusto ja sivele pinnat oliiviöljyllä.

Pilko tehosekoittimeen pari valkosipulin kynttä, yhden tuoreen sipulin naatit, ripaus sokeria, muutama tippa worchestershire-kastiketta (lausutaan wostersoos), tabascoa, persiljaa ja kourallinen kirsikkatomaatteja sekä loraus oliiviöljyä (kuinkas muutenkaan). TÄMÄ ON KASTIKE JOKA KÄY IHAN MILLE TAHANSA PROTEIINILLE! PUNAINEN TAI VAALEA LIHA, KALA JA KASVIKSET. KAIKKI KÄY!!!

Kun lautanen on pullollaan kasviksia, laita lohisiivut nahkapuoli alaspäin kuumalle grilliritilälle ja anna paahtua oikein kunnolla (tuskin syöt nahkaa, ellei se ole suomustettu). Anna rauhassa kypsyä alta päin ja käännä vasta lopuksi sivuttain ja ylösalaisin, että saat kauniit grilliraidat. Kala saa jäädä sisältä lähes raáksi.

Vuohenjuustolle riittää pieni hetki ritilällä, että siihen saa kauniit raidat. Sitten vaan annokset kokoon ja SYÖMÄÄN!

Kuvan annoksessa aivan ylimääräinen kolmen kalan terriini, mutta älkää välittäkö siitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti