tiistai 1. toukokuuta 2012

Grillattua broilerinfilettä mango-chutney-glaseerauksella, munakoisonyytit "caprese" ja parmakinkku-melonikääröt

Ota broilerinfileet lämpenemään ennen grillausta.

Tee, soijasta, oliiviöljystä ja sitruunamehusta sopiva glaseeraus. Maista, että on sopiva!!!

Siivuta yksi suuri munakoiso (vähintään 1/2 kg) pitkittäin ohuiksi siivuiksi ja suolaa ne ja itketä kunnolla. Sillä aikaa siivuta tomaatteja ja mozzarellaa ohuiksi siivuiksi ja hae ryytimaalta tuoretta basilikaa ja vaikka persiljaa.

Kun koisot ovat itjunsa itkeneet, kuivaa ne talouspaperilla ja valele kevyesti oliiviöljyllä. Grillaa munakoisosiivut kauniin raidallisiksi ja anna viiletä.

Aseta munakoisosiivut leikkuulaudalle ja lado paksumpaan päähän tomaatti-basilika-mozzarellakerrokset. (noin 2 per sortti) Rullaa kääröiksi ja asettele pellille tai vuokaan niin, etteivät aukea.

Kun nämä huilaavat, ota pari parmakinkkusiivua per ruokailija ja vastaava määrä lohkottua cantaloupemelonin lohkoja ja kääri melonikohkot kinkkusiivuihin.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja asettele ne grilliritilälle. Laita myös munakoisokääryleet lämpenemään joko parilalle, ritilälle tai uuniin.

Kun ensimmäinen paistopinta on broiskuille saatu, käännä ne ja lusikoi päälle glaseerausta. Munakoisoja saattaa joutua vähän vahtimaan, mutta älä anna niiden palaa. Juusto saa sulaa nätisti sisälle. Taas kun on broiskun kääntämisen aika, niin uutta glaseerausta pintaan. Tätä voi tehdä vaikka pari kieppiä ihan mukavasti.

Kunhan kaikki on kypsää on taasen annosten kokoamisen hetki. Se on tällä kertaa äärimmäisen helppoa, mutta myöskin äärimmäisen maukasta. Munakoiso on herkkujen herkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti