sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Punajuuricarpaccio, vuohenjuustoa ja balsamicosiirappia

Riippuen haluamasi annoksen koosta ja ruokailijoiden määrästä, valitse myös ainesosien määrä.

Pese ja harjaa punajuuret. Keitä punajuuret suolatussa vedessä, kunnes ovat neulalla kokeillen al dente. Tähän menee vajaa tunti, riippuen punajuurten koosta. Vaihda vesi kylmäksi ja anna jäähtyä hyvin.

Kuori punajuuret ja siivuta mandoliinilla/veitsellä/raastinraudalla/juustohöylällä kauniita ja ohuita pyöreitä siivuja. Lado ne lautasille haluamaasi muotoon.

Leikkaa myös vuohenjuustopötköstä kiekkoja, lado ne leivinpaperille ja lämmitä uunissa pehmeiksi. Nostele punajuurisiivujen päälle, ripottele päälle rosmariinia tai timjamia ja lopuksi kauniit raidat balsamicosiirappia.

Tähän annokseen käyvät myös kaikenlaiset pähkinät ja siemenet paahdettuina tai sellaisenaan sekä esimerkiksi rucola. Juustoksikin käy ihan raastettu pecorino tai parmesan mainiosti, kuten perinteiseen carpaccioon.

Jos haluaa nähdä juuston kanssa vielä enemmän vaivaa, voi siitä tehdä esimerkiksi creme fraichen tai majoneesin kanssa maukkaan tahnan, jonka voi pursottaa punajuurisiivujen päälle. Vain oma esteettinen silmä ratkaisee pelin tässä. Nauttikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti