Meinasi käydä jääkaapin Dijon vähiin ajattelemaani ateriaa varten ja vielä näin isänpäivänä kaikki lähimmät kaupatkin olivat kiini! No mitäs siinä meikäläinen muuta kuin vääntämään sinappia. Colman´sin jauhetta oli desin verran kaapissa, sokeria ei tarvita... Varmistun vielä purkin kyljestä, että ainesosia on vain sinappijauhe, vesi, suola, viinietikka ja sitruunahappo. Jälkimmäistäkin kaapista löytyi, mutta jätin käyttämättä. Tarkkoja mittoja ei ole kuin sinappijauheelle.
1 dl Colman´s-sinappijauhetta
Valkoviinietikkaa maun mukaan
Merisuolaa myllystä
Vettä
Kaada sinappijauhe kattilaan ja sekoita tasaiseksi, ettei jää paakkuja. Sitten suolaa maun mukaan (alkuperäisessä on lähes 10%), viinietikkaa perään ja lopuksi vettä, kunnes tuntuu mukavalta sekoittaa. Saa olla vielä melko ohutta.
Sitten vaan kattila levylle ja koko ajan sekoittaen lämmitetään, kunnes ensimmäinen pulpahdus on havaittu. Sitten äkkiä kattila pois levyltä. Kaada lasipurkkiin ja jäähdyttyään jääkaappiin. Huumaavat tuoksut, ellei sattunut liesituuletin isolle. Toimii.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kaiken perusta
Tässä blogissa julkaisen pääsääntöisesti itse kehittämiäni reseptejä, koska klassikot löytyvät ihan mistä vain. Se ei aina ole kuitenkaan...

-
Jos joku muistaa vielä Römertopf-savipadat tai jopa vielä omistaa sellaisen, on tämä ohje varmaan mieluinen. Pataan voipi laittaa vaikka kok...
-
Tervehdys pitkästä aikaa! Tuli aika päivittää perinteinen karjalanpaisti tähän päivään. Voihan sitä perinteistäkin hyvin nauttia, mutta ...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti