sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Broilerinmaksaa Dijon-kermakastikkeessa, peruna-palsternakkapyree

Tämä annos tehtiin kahdelle:

1 pkt pakastettua broilerin maksaa (Ota ajoissa sulaman)
2-3 rkl Dijon-sinappia
2 dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria myllystä
(mahdollisesti silputtua pekonia, jos haluat)
(mahdollisesti sipulia, jos haluat)

3 Rosamunda-perunaa
1 kunnon kokoinen palsternakka
(pari valkosipulin kynttä, jos haluat)
reilusti voita
maitoa
suolaa ja pippuria myllystä

Kuori perunat ja palsternakka. Paloittele ja laita kiehumaan suolattuun niukkaan veteen.

Puhdista jokainen broiskunmaksa kalvoista yms ja kuivaa talouspaperilla. Suolaa ja pippuroi kevyesti (muista, että Dijonista tulee sekä suolaa että pippurisuutta).

Kun potut ovat kypsiä, kaada vesi pois ja survo perunasurvimella. Kunnon nokare voita sekaan ja sähkövatkain laulamaan. Pieniä lorauksia maitoa, kunnes rakenne on kunnossa. Laita kannen alle odottamaan.

Paistinpannu kuumaksi ja sille reilusti voia ja oliiviöljyä. Pannun hiljennyttyä sekaan menevät maksat, jotka saavat ruskistua hetken pari kertaa käännellen. Sitten sekaan Dijon, pieni pyöräytys ja kermat perään. Lyhyt hämmennys ja hetken rauhoittuminen ja annokset lautasille haluamasi kasvisten ja perunasoseen kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti