keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Pieni silakkachevice

Nyt kun silakkaa taas vihdoin saa, ostin reilun puoli kiloa silakkapihveiksi, mutta samalla juolahti mieleeni kokeilla muutamasta nahattomasta fileestä myös yhden tyyppistä cheviceä. Tässä ei ole limeä vaan sitruunaa eikä myöskään chiliä. Kalaa ei myöskään hienonneta. Tai saa tehdä vaikka mitä, jos huvittaa.

Liemi:

1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl sitruunan mehua
Sotke kaikki sekaisin ennen kuin käyt silakoiden kimppuun

Irroita muutamasta silakasta fileet nahattomiksi ja laita liemeen. Sekoita hyvin. Kelmu päälle ja jääkaappiin noin tunniksi ja sitten alkupalana vaikka silakkapihvejä odotellessa ruisleivän päällä.

Tein lisäksi vielä pikkuruisen jogurttisoosin ruohosipulista, turkkilaisesta jogurtista, suolasta, pippurista ja jogurtista. Nokare tätä vielä silakkaleivän päälle saattaa nostaa tasoa vielä vähän.
Sipuliakin sopii laittaa, jos haluttaa. Nyt ei haluttanut.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti