perjantai 31. tammikuuta 2014

Tuorepastaraviolit parmakinkku-mozzarella-parmesan-basilika-tomaattitäytteellä

Tykötarpeet

Pastataikinaan:

4 dl durumvehnäjauhoja
ripaus merisuolaa
loraus oliiviöljyä
3 kananmunaa ja 4 keltuaista
Sekoittele yleiskoneessa ja lisää tarvittaessa jauhoja, jotta saat tarpeeksi kiinteän taikinan. Laita kelmuun tai muovipussiin ja jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi

Täyte:

100g ilmakuivattua kinkkua, jopa ihan parmakinkku voisi olla paikallaan, mutta muutkin käyvät
1 tuore mozzarella vedessä, mieluusti bufala
vajaa kourallinen raastettua parmesaania
reipas nippu hienonnettua, tuoretta basilikaa
10 tuoretta kirsikkatomaattia tai vastaava määrä aurinkokuivattuja tomaatteja
suolaa ja mustapippuria myllystä

Sillä aikaa, kun pastataikina vetäytyy jääkaapissa, tee täyte. Itse tein tomaatit tuoreista, vähän pitkän kaavan mukaan näin:

Halkaise tomaatit. Purista siemenet ulos. Levitä puolikkaat uunipellille ja kuivata uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Silppua terävällä veitsellä silpuksi. Taatusti tulee ainakin helpommaksi käyttää aurinkokuivattuja tomaatteja, kunhan ne eivät ole ihan läpikotaisin öljyllä kyllästettyjä.

Silppua kaikki ainesosat niin pieneksi kuin jaksat ja laita suolan ja pippurin säestyksellä vetäytymään kylmään.

Mankeloi pastataikina pastakoneella pykälä kerrallaan ohuiksi, koneen telojen levyisiksi nauhoiksi. Jauhota hyvin, etteivät tartu pöytään tai toisiinsa. Levitä pitkät nauhat työalustalle ja annostele nokareet täytettä mukavin välein nauhan toiseen päähän niin, että loppuosan voi taittaa päälle. Penslaa vedellä täytteiden ympärillä oleva taikina, nosta loppulevy kasojen päälle ja painele nätisti ilmat pois täytteistä ja taikina tiukasti taikinapohjaan. Painele rengasmuotilla keot irti, jauhota ja anna kuivahtaa vähintään puoli tuntia.

Näyttivät meikäläisen "rypyttäminä" tältä:
 Nämä sitten hiljalleen kiehuvaan, suolattuun veteen ja toivotaan hartaasti, että saumat pitävät. Noin 3 minuuttia pitäisi riittää kypsymiseen. Kun  kukaan ei näe, kipataan roskiin kaikki auenneet ja pelastettavissa olevat asetellaan lautasille oliiviöljyn ja silputun basilikan kera. Nautitaan hartaudella ja hitaasti, koska näissä on oikeasti aika kova homma! Ovat kuitenkin vaivan arvoisia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti