lauantai 2. helmikuuta 2013

Haukifile timjamilla, valkosipulilla ja sitruunalla ryyditettynä

Annos kahdelle

400 g haukifilettä
1/2 sitruuna
Nippu timjamia
Suolaa myllystä
Pippuria myllystä
Parmesaan-juustoa

Salaatti:
Romaine-salaattia
Kurkkua
Tomaattia
1 Avocado
Timjamia

Valmis haukifile ei paljon käsittelyä kaipaa. Se on mahdollista leikata täysin ruodottomaksi, mutta vaatii sen verran kalan anatomian tuntemusta, että suosittelen sitä vain pitkän harjoituksen jälkeen. Toisaalta hauen y-ruodot on helppo havaita, kunhan leikkaa filettä lautasella aina fileen pituussuuntaan. Silloin ruodot tulevat aina automaattisesti näkyviin ja ne on helppo poimia pois. Hauki sinäänsä on erinomaisen maukas kala ja mainettaan parempi kaikilta osin.

Leikkaa siis filee noin 200 g paloihin per syöjä. Suolaa ja pippuroi ja jätä maustumaan hetkeksi.

Valmistele lautasille salaatti. Revi Romaine paloiksi ja aseta lautasille. Pilko pätkä kurkkua ja pari kirsikkatomaattia per nuppi ja lusikoi puolikas avocado per ruokailija. Koristele tuoreen timjamin oksilla.

Kun salaatti on lautasilla, laita paistinpannu kuumenemaan oikein kunnolla ja pannuun reilusti voita, muutama valkosipulinkynsi ja timjaminoksia. Anna voin ruskistua ja hiljentyä ja sen jälkeen lämpöä vähän pienemmälle (10/12) ja kalat pannuun. Paista ihan kunnolla (muttei kuivaksi) ensin toinen puoli ja sitten kun käännät, niin raasta päälle rippunen parmesaania, purista puolikas sitruunaa ja asettele päälle pari tuoreen timjamin oksaa.

Nosta lopuksi kalat lautasille salaatin viereen ja nauti. Itsellä meni tällä kertaa kevyehkö punaviini. Argentiinalainen Trivento Bonarda 2011. Hienosti sopii.

Tässä vaatimattomia annoskuvia:


2 kommenttia:

  1. Hyvää tuli! Längelmäeltä kalastetun hauen filee 2.20 g maksoi 2 euroa, eipä tullut kovin hintava ateria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Hauki on erinomainen ruokakala ja meillä täysin aliarvostettu. Onnekas se, joka osaa sitä arvostaa.

      Poista