lauantai 2. helmikuuta 2013

Suussa sulavaa, haudutettua häränhäntää ja makoisat tillbehöörit

En voinut vastustaa kiusausta, kun näin kaupassa kauniin paketillisen lehmän hännänpätkiä. Kahdelle hengelle tuo , noin 900 gramman satsi vaikutti ihan sopivalta ja svanssit näyttivät mukavan lihaisilta. Tätä kirjoitettaessa, ovat rustot vielä jääkaapissa, mutta huomenna, sunnuntaina, ne pääsevät muhimaan pataan muutamaksi tunniksi.

Ostin tykötarpeiksi taas tuoreita keittojuureksia, jotka ajattelin pilkkoa pienemmiksi. Lisäksi laitan pari tuoretta herkkusientä ja varmaankin pari tuoretta tomaattia tai pyreetä ja tietenkin hyvää vasikan-/häränlientä/-fondia. Saattaapa jokunen suppilokin päästä kahleistaan ja päätyä ahnaisiin suihimme.



Kun häränhännät ovat saaneet muhia liemessä (saattaa sisältää punaviiniä) noin 4 -5 tuntia, on aika kaapia rustoista lihat irti ja pusertaa niistä kullekin ruokailijalle kaunis keko lautaselle, ikään kuin pihviä kasaisi.

Haudutusliemestä otan erilleen osan, jossa voi kypsyttää beluga-linssit. Loppu liemi keitetään kasaan varsinaiseksi kastikkeeksi. Tästä sitten kasataan kaunis annos linssien ja salaatin kera ja ääntä kohti ihan vauhdilla!! Näillä maukkailla ruhon osilla on taipumus maistua siinä määrin, että ei paljon tuppaa ylitse jäämään... Alla kertomus muutoksesta, mutta älä unohda näitä linssejä, jotka ovat sekä hyviä että näyttäviä.

Matkan varrella tuli muutos suunnitelmiin, koska muistin ostaneeni kaksi komeaa palsternakkaa kaupasta. Siispä niistä ja yhdestä perunasta keitän soseen, joka sopii näihin hännyslihoihin varmasti paremmin kuin linssit olisivat sopineetkaan.

Häntäheikkien kanssa kiehuneet juurekset ja muut kasvikset olivat tehneet tehtävänsä ja näyttivät sen verran väsyneiltä, että kippasin pois kaikki muut paitsi herkkusienten neljännekset. Hyvä salaatti alkuun niin siitä se taas lähtee.. Lopulta myös herkkikset näyttivät siltä, että nekin olivat antaneet kaikkensa ja saivat siis mennä.

Herkkua on siinä monen laista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti