perjantai 8. helmikuuta 2013

Banaanikala

Tämä ei ole mikään hybridiversio vedenelävästä saatikka hedelmästä. On vain käsittämättömän hyvä perusmössö melkein mihin tahansa arkiseen sapuskointiin, tai vaikka perjantai-illan herkutteluun. On jotenkin pervolla tavalla hyvää.

Erikoista tässä on se, että se ei sovellu tajottavaksi minkään tärkkelyslisukkeen (peruna, riisi, pasta) kera, vaan on parhaimmillaan ihan sellaisenaan. Itse nautimme sen vain voilla päällystetyn hapankorpun ja valkoviinin kera. Siksi ei myöskään kovinkaan kaunista annoskuvaa ole odotettavissa.

Koko satsiin tarvitaan:

1 pkt pakasteseitä
1 punainen paprika
2 banaania
1 prk herkkusieniä liemineen
2 banaania
runsaasti valkosipulinkynsiä
1 prk kuohukermaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä tai voita

Siivuta paprika, banaanit ja herkkusienet pannulla. Kippaa kattilaan. Kaada sekaan herkkusienten liemi ja kerma. Kiehauta ja jätä hautumaan miedolle lämmölle. Mausta suolalla ja pippurilla ja purista sekaan niin paljon valkosipulia kuin sielu sietää, eli haluamasi määrä. Anna kiehua ihan mössöksi.

Siivuta pakastesei mukaviksi paloiksi ja paista niihinkin kaunis pinta, mieluusti voissa. Kippaa kattilaan ja anna makujen tasaantua hetki. Tarkista maku (varsinkin suola) ja tarjoile kekona lautasilla hapankorppujen ja valkoviinin kera. Aamulla on suussa raikas maku ja on kiva lähteä vaikka kyläilemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti