maanantai 23. lokakuuta 2023

Kaalikääryleet uudella twistillä

 


Tässä hieman perinteitä haastava kaalikääryle, josta ei makua puutu! Kuvassa esipaistetut kääryleet vasemmalla, valmiit oikealla.

Ainesosat:

1 suurehko keräkaali/käärylekaali/savoijinkaali (kaikki käy)

400 g naudan jauhelihaa

1 l tuoreita suppilovahveroita

kaalin lehtiruotien poistettu osa

1 iso sipuli

5 valkosipulinkynttä

chilihiutaleita

kuivattua timjamia

kuivattua rakuunaa

suolaa ja pippuria myllystä

sulatettua voita

siirappia

Valmistus:

Ota tarpeeksi suuri kattila kaalia varten ja täytä sopivasti vettä, että kaalikin mahtuu, lisää suola, kun vesi kiehuu.

Leikkaa kaalista kanta irti niin, että saat kaalinlehdistä pinseteillä kiinni, kun ne keittäessä alkavat irrota. Teekin juuri näin, eli lehti kerrallaan irti ja keittiöpyyhkeen päälle valumaan. Itse otin irti vain 13 lehteä ja säästi loput kaalista myöhempää käyttöä varten.

Ohenna lehtiruoti ohueksi, mutta säästä irti leikatut osat. Anna kaalinlehtien levätä pyyhkeen sisällä.

Silppua sienet, kaalinjämät ja sipulit niin pieneksi silpuksi kuin pystyt. Heitä paistinpanuun ensin sienet, sitten sipulit ja lopuksi kaalinsilppu, jauheliha ja mausteet. Anna käristyä ja sen jälkeen hautua niin, että kaikki neste on haihtunut. Lorauta pannulle vielä lopuksi loraus tummaa soijakastiketta ja sekoita hyvin. Tarkista maku! Saa olla suolaa ihan reilusti, sillä kaalinlehdet ovat käytännössä maustamattomia. Pieni potku chilistä on myös tervetullut. Anna tekeleen jäähtyä hetki.

Seuraavaksi kaalinlehdet yksi kerrallaan laudalle ja lusikalla täyttäen kääräiset ne rulliksi leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. 

Ensiksi otetaan kääryleille tummaa pintaa asettamalla uuni 250 asteeseen (kiertoilma 230) ja paistoa noin 10 min. Tämän jälkeen pinnalle siirappi ja voisula ja takaisin uuniin 150 asteeseen (kiertoilma 130) muhimaan. 

Tämän jälkeen nautitaan herkullisten lisukkeiden kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti