tiistai 17. lokakuuta 2023

Arjen herkullinen kuorrutettu broilervuoka, josta ei makua puutu


Tämä syksyisen herkullinen "broilervuoka" oli niin kerrassaan herkullinen, että oli ihan pakko jakaa se tänne pitkästä aikaa.

Lähtötilanteessa oli vain neljä ohutta broilerin rintaleikettä (naturell) ja sienikorissa vielä viikonlopun suppilovahverosadosta noin puolet. Kaikki muu jäi mielikuvituksen varaan. Päätin keittää kahdelle satsin riisiä ja sillä aikaa piti tehdä broiskut kuntoon.

Tykötarpeet neljälle:

4 kpl ohutta broilerin maustamatonta rintaleikettä 
suolaa ja pippuria 
6 valkosipulin kynttä
3 rkl kuivattua salviaa
chilihiutaleita
muutama kirsikkatomaatti (6-8 kpl) 
kourallinen tuoreita suppilovahveroita (käytä muita sieniä, jos ei suppiksia ole)
2 banaanisalottisipulia
3 dl kuohukermaa
1 rkl Poppamiehen schriratchaa
2,5 dl Jasminriisiä
1 kpl tuoretta bufalamozzarellaa
Oliiviöljyä omantunnon mukaan

Valmistus 1:

Laita riisi kypsymään sen perinteisen 1 + 12 + 12 ohjeen mukaan
Huuhtele ja kuivaa talouspaperilla broilerinfileet, suolaa ja pippuroi ne
Laita uuni 200 asteeseen (kiertoilma 180)
Lorauttele uunivuokaan reilusti oliiviöljyä
Asettele broiskun fileet öljyttyyn vuokaan
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet, kuori ja siivuta shalottisipulit
Kippaa valkosipulisilppua broiskujen päälle, ripottele päälle chilihiutaleet, oliiviöljyä ja sen jälkeen kuivattu salvia,  ripottele vuoan reunoille shalottisipulit.
Ripottele koko komeuden päälle sikin sokin sekaisin sienet ja tomaatit.
Törkkää koko komeus uuniin ja anna kypsyä noin 20 min.

Valmistus 2:

Nosta uunivuoka hetkeksi uunista.
Sekoita keskenään kerma, suola pippuri ja Poppamiehen schriratchaa
Siivuta mozzarella.
Lado mozzarellasiivut broilerinfileiden päälle. Kaada fileiden päälle kerma, joka tietysti asettuu hienosti reunoille.
Törkkää vuoka uudelleen uuniin ja nosta lämpöä hieman (kiertoilmassa 180 => 200 asteeseen) ja anna juuston ruskistua kunnolla!

Kun "the magic has happened", nosta vuoka uunista, asettele lautasille pienelle riisipedille ja lusikoi kastiketta ympärille. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti