sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Pitkään grillattua, valkosipulivoilla täytettyä broilerin rintaleikettä, paistetut perunat, sipuli ja herkkusienten jalkojen kera

Tähän ruokailuun sattui komeita broilerin rintaleikkeitä. Suosin aina niitä, koska mukana tulee myös maku. Tarkemmin sanottuna nahka ja sen alla oleva rasva tuovat tälle tavaralle erinomaisen herkullisen maun.

Eiliseltä aterialta jäi reilusti valkosipulivoita, joten sen käytin rintaleikkeiden täyttämiseen ja herkkusienten jalat saavat tänään tehdä seuraa kala-aterioilta jääneille perunoille, jotka ajattelin paistaa kevätsipulin ja voin kera. Ei kannata heittää mitään hukkaan, koska aina voi soveltaa ja improvisoida jotain niin, että kaikki raaka-aineet tulevat käytetyiksi.

Ajattelin kokeilla kaasugrilillä epäsuoralla lämmöllä grillaten. Niinpä laitoin broiskuleikkeet alufolion päälle ja leikkasin niihin syvät viillot valkosipulivoille. Alle ripottelin vähän Maldonia.


Vähemmän kauniiltahan ne tässä vielä näyttävät, mutta nipistyksellä raot umpeen ja  reilusti suolaa ja pippuria kummankin puolen ja kapeaan riviin foliolle ja sitten grillin yläritilälle niin, että vain 1-2 poltinta on päällä ja nekin ihan minimissään. Arvelisin, että tästä syntyy noin 1 - 1 1/2 tunnin sessio.

Lisukkeeksi tekisin normaalisti joko mausteisen couscousin tai pilahviriisin, mutta nyt hyödynnetään vanhat (siis uudet vanhat) perunat pois kuleksimasta.

Tässä koko komeus vielä grilliparilan yllä ja päällä. todella mehukas broileri ja maukkaat lisukkeet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti