lauantai 14. kesäkuuta 2014

Perinteiset silakkapihvit grilliparilalla, uudet perunat ja dijonkermaviili

Klassikko, mutta grilliparilalla paistettuna jää tuoksu vain pieneen hetkeen ulkoilmassa. Muutoin saattaa tuoksahtaa asunnossa viikon.

Ainekset:

800 - 1.000 g silakkafileitä
Nippu tilliä
Ruisjauhoja
Dijon-sinappia
Sokeria
Suolaa ja pippuria myllystä
Uusia kotimaisia perunoita
1 purkki kermaviiliä
Reilusti voita paistamiseen

Lado avatut fileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperiarkille. Suolaa ja pippuroi mullystä. Silppua tilli hienoksi silpuksi. Levitä tillisilpua joka toisen fileen keskelle. Käännä tillittömät puolet toisten päälle ja täytä tyhjät kolot kokonaisilla pihveillä. Jatka näin, kunnes koko arkki on täynnä silakkapihvejä. Päälle vielä suolaa myllystä ja siivilöi pintaan ruisjauhoja. Anna kuivahtaa noin vartin verran.

Ota uusi leivinarkki ja levitä nyt silakkapihvit jauhotettu puoli alaspäin ja taas suolaa ja ruisjauhoja.

Perunat on tietysti jo pesty ja merisuolalla maustettu keitinvesiu kiehuu kattilassa. Perunoiden koosta riippuen ajoita niiden keiton aloitus niin, että kaikki on yhtä aikaa valmista.

Kermaviilistä, reilusta ruokalusikallisesta Dijon-sinappia ja lopusta tillisilpusta teet hyvän kastikkeen hujauksessa. Ripaus sokeria pehmentää maun.

Grilli kuumenemaan ja perunat kattilaan. Silakat ja voipaketti mukaan ulos. Kannattaa ottaa myös lasta ja pinsetit, että saa kaiken mukavasti kääneltyä ehjänä.Lisäksi tietystialufoliota ja astia valmiille pihveille. Voita reilusti parilalle ja kun se on hiljennyt, niin silakoita päälle. Paista kunnolla ruskeiksi ja rapeiksi.

Itse valutin ylimääräiset voit pois grilliritilällä ennen pakkaamista folioon.


Tässä ei sitten kovinkaan kauaa nokka tuhise, jos lämpö vaan on kohdallaan. Sitten vain kapeisiin kasvoihin ja mahdollisesti perunoiden päälle vielä nokare voita.

Jäljelle jääneet pihvit (jos jää) kannattaa säilöä etikkaliemeen ja nauttia myöhemmin vaikka ruisleivän päällä.

Etikkaliemeen vain maun mukaan etikkaa (sortti maun mukaan), sokeria, suolaa, vettä ja mahdollisesti suolaa ja sipulisilppua. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti