lauantai 23. marraskuuta 2013

Broileria "cordon bleu", couscous ja valkosipuli-paprikajogurttimajoneesi

Löysin vihdoin käyttöä broilerin ohutleikkeille. Olen pitänyt niitä turhina ja varsin kuivaksi ruoaksi johtavina ruoka-aineina. Vähän tyyliin: kuka h:tti ei osaa puolittaa lihanpalaa, jos on pakko. Silti edustan edelleen sitä koulukuntaa, että broilerin luullinen rintaleike on ainoa oikea leikkuu, jos filettä tekee mieli. Liha on helppo erottaa luista ja näistä viimeksi mainituista saa aina mahtavan liemen kastikkeen pohjaksi.

Otetaan 2 kpl broilerin ohutleikettä per ruokailija. EI MISSÄÄN NIMESSÄ MITÄÄN SUOLATTUJA TAIKKA MAUSTETTUJA!!!!!

Asettele fileenpuolikkaat leivinpaperille (ettei leikkuulauta likaannu) ja suolaa ja pippuroi ne. Asettele toisen fileen päälle pala sopivaksi katsomaasi juustoa. Itse käytin ranskalaista punahomejuustoa. Periaatteessa mikä tahansa juusto käy (brie, camenbert, roquefort tai joku kova juusto). Juuston päälle vielä siivu mukavaa savukinkkua tai vaikka serranoa, parmaa, schwartzwaldia tms ilmakuivattua kamaa.

Asettele fileenpuolikkaat päällekkäin ja suolaa ja pippuroi taas. Raasta päälle parmesaania ja ripaus korppujauhoa. Anna kuivahtaa hetki.

Sekoita keskenään jogurttia, majoneesia, valkosipulia, suolaa ja paprikaa ja sekoita kivaksi kastikkeeksi.tämän voi laittaa jo valmiiksi katettuun pöytään.

Mittaa erilleen 1 dl couscousta per ruokailija. Mittaa kattilaan 1 dl vettä, 1/2 rkl oliiviöljyä ja 1/2 tlk suolaa kattilaan ja laita neste kiehumaan.

Laita myös paistinpannu kuumenemaan ja sille reilu nokare voita ja EVOO:a. Sinä aikana on vesi jo varmasti kiehahtanut ja voit ottaa kattilan levyltä ja sekoittaa sinne couscousin ja sekoittaa sen ja jättää hautumaan noin 5 minuutiksi.

Broiskut leivitellyt puolet alaspäin pannulle ja kohtuupaistoa hetki. Suolaa ja pippuroi myös yläpuolet ja raasta päälle parmesan ja korppujauho. Käännä, kun toinen puoli on paistunut kauniin ruskeaksi. Kypsyttyyään, voi lihan annostella lautasille ja täydentää lisukkeilla. hyvää on..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti