lauantai 23. marraskuuta 2013

Vehnä-spelttiblinit, siianmäti ja tillbehöörit

Tattariblinit omanaan, mutta tämäkin toimii kyllä hyvin.

Sekoita keskenään 2 kananmunaa, maitoa ja puoliksi vehnäjauhoa ja spelttiä, muista suola. Anna turvota vähintään tunti.

Silppua lisukkeet: sipuli ja  suolakurkku ja valuta mahdolliset kaprikset ja etikkapunajuuret. Vain mielikuvitus on rajan näiden kanssa. Jos mäti on ollut pakkasessa, sulata se siivilässä, jotta ylimääräinen neste pääsee pakenemaan arvokkaasti taka-alalle. Ellei mätiä ole suolattu, on korkea aika tehdä se nyt!

Kun lisukkeet ovat valmiina, on aika kerätä ne pöytään esimerkiksi näin:

Sitten on aika paistaa blinit mieluusti blinipannussa ja runsaassa rasvassa. Mikäli ainoa sopiva pannu on ohukaispannu, kjäy myös se aivan mainiosti. Makuhan on kuitenkin paistopinnan rasvassa. Siinä jos nuukailee, ei paljon makua koe. Oma, lievästi epäonnistunut paistotulos oli tällainen:

Oli silti erinomaisen hyvää. Nauttikaa hyvän kuohuviinin kera. Jos oikein samppanja innostaa, niin se on TODELLA paikallaan juuri tällaisen ruoan kanssa, jossa samppanjan hapot rikkovat ruoan rasvat mukavasti ja korostavat mädin superaromeja hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti