Täydellisen makupaletin saavuttamiseksi tarvitaan tuoreita tai pakastettuja suppilovahveroita, kuivattuja suppilovahveroita ja kuivattuja, jauhettuja suppilovahveroita.
Lisäksi sipulia ja pieni ripaus tuoretta valkosipulia sekä kuohukermaa ja Dry Sack-puolikuivaa sherryä, suolaa ja pippuria. Keitto paranee, jos se saa muhia seuraavaan päivään.
Laita puoli kourallista kuivattuja suppiloita pieneen määrään vettä.
Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Silppua tuoreet tai pakastetut suppilovahverot ja llisää sipulien sekaan. Anna nesteen haihtua ja lisää muutama nokare voita ja vehnäjauhoja. Sekoittele hetki ja lisää loraus sherryä, anna kiehahtaa ja sitten kuohukermaa ja tarvittaessa hieman vettä. Anna muhia hetki. Kaada liotettujen suppiloiden neste vielä sekaan.
Ota kattila liedeltä ja poraa sauvasekoittimella koko komeus sileäksi, samettiseksi kokonaisuudeksi. Kattila takaisen levylle ja tässä vaiheessa voit lisätä myös suppilojauhetta makusi mukaan. Sopivasti suolaa ja pippuria ja anna hautua. Kuten sanottu, parasta on, jos voi odottaa seuraavaan päivään.
Lämmitä ja tarkista maku. Laita pannulle liotetut, kuivatut sienet reilun voinokareen kera. Anna paistua kunnolla niin rapeiksi kuin vain uskallat.
Tarjoa vaikka alkukeittona: Soseutettu keitto alla ja paistetut sienet päällä ja mahdollisesti pieni kieppi EVOO:a päälle. Hyvää leipää ja vaikka sherryä kyytipojaksi. Enjoy!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämän blogin ylläpito loppuu!
Tervehdys ja kiitokset kaikille ahkerille lukijoilleni! Lukukertoja on edelleen noin 1000 joka kuukausi! Uusi blogini on nimeltään Herkut...
-
Jos joku muistaa vielä Römertopf-savipadat tai jopa vielä omistaa sellaisen, on tämä ohje varmaan mieluinen. Pataan voipi laittaa vaikka kok...
-
Tällaista herkkua tulee harvoin tehtyä, mutta tällä kertaa kauppahallista löytyi taasen tätäkin onnen ja autuuden lähdettä. En oikein pysty...


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti