lauantai 21. syyskuuta 2013

Suppikokeitto ja tiristetyt suppilovahverot

Täydellisen makupaletin saavuttamiseksi tarvitaan tuoreita tai pakastettuja suppilovahveroita, kuivattuja suppilovahveroita ja kuivattuja, jauhettuja suppilovahveroita.

Lisäksi sipulia ja pieni ripaus tuoretta valkosipulia sekä kuohukermaa ja Dry Sack-puolikuivaa sherryä, suolaa ja pippuria. Keitto paranee, jos se saa muhia seuraavaan päivään.

Laita puoli kourallista kuivattuja suppiloita pieneen määrään vettä.

Kuullota sipuli ja valkosipuli oliiviöljyssä. Silppua tuoreet tai pakastetut suppilovahverot ja llisää sipulien sekaan. Anna nesteen haihtua ja lisää muutama nokare voita ja vehnäjauhoja. Sekoittele hetki ja lisää loraus sherryä, anna kiehahtaa ja sitten kuohukermaa ja tarvittaessa hieman vettä. Anna muhia hetki. Kaada liotettujen suppiloiden neste vielä sekaan.

Ota kattila liedeltä ja poraa sauvasekoittimella koko komeus sileäksi, samettiseksi kokonaisuudeksi. Kattila takaisen levylle ja tässä vaiheessa voit lisätä myös suppilojauhetta makusi mukaan. Sopivasti suolaa ja pippuria ja anna hautua. Kuten sanottu, parasta on, jos voi odottaa seuraavaan päivään.

Lämmitä ja tarkista maku. Laita pannulle liotetut, kuivatut sienet reilun voinokareen kera. Anna paistua kunnolla niin rapeiksi kuin vain uskallat.

Tarjoa vaikka alkukeittona: Soseutettu keitto alla ja paistetut sienet päällä ja mahdollisesti pieni kieppi EVOO:a päälle. Hyvää leipää ja vaikka sherryä kyytipojaksi. Enjoy!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti