Tässä ohjeessa on lähdetty hieman kevyemmälle linjalle ja tuo otsikossa mainittu puree korvaa kastikkeen ja toimii samalla lisukkeena. Toki seuralle sopii vaikka pasta, jos alkuruoka jää väliin.
Asettele kala sopivaan, öljyttyyn uunivuokaan.Leikkaa kalaan ristikkäiset viillot ja levitä kalalle reilusti kunnon pestokastiketta. Painele viiltoihin syvälle. En lähde tässä nyt merkkejä luettelemaan, mutta ei kannata hinnassa tinkiä. Onhan se kalan tärkein ja ainoa mauste!!!! Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Ota muutama kukkakaalin kukinto ja kippaa kattilaan. Kuori kourallinen maa-artisokkia ja paloittele sekaan. Päälle loraus vettä ja ripaus Maldon-merisuolaa. Anna kiehua ja soseuta lopuksi, rakenteeltaan sopivaksi.


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti