tiistai 31. heinäkuuta 2012

Sitruunabroiler, halloumitäytteiset munakoisorullat ja grillatut kasvikset

Tämä loistava ruoka ei kalpene millekään herkulle. Valmistus kestää aikansa, koska tillbehöörejä on paljon, mutta kaikki on vaivan väärtti.





Leikkaa noin kilon munakoisosta 3-4 mm viipaleita pitkittäin. Itse sain 9 siivua. Suolaa molemmin puolin ja anna itkeä kunnolla. Kuivaa paperilla ja ripottele päälle oliiviöljyä. Grillaa kauniin raidalliseksi ja pehmeiksi ja heti perään myös siivutettu halloumijuusto. Anna muhia hetken, että munakoisosiivut pehmenevät rullattaviksi. Rullaa nätisti ja asettele vuokaan.






Tämän jälkeen laita taas kaasugrilli kuumenemaan ja grillaa kukkakaalia, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä ja tuoretta sipulia niin, että kaikki ovat sopivan kypsiä. Paprikat voit grillata kuori alas päin niin, että ne on helppo kuoria ja pilkkoa. Laita lopuksi kasvikset lämmönkestävään astiaan, mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljy-basamico-yhdistelmällä.





Näiden kaikkien odotellessa voit laittaa uunin lämpenemään n. 150 asteeseen ja aloitella broilerfileiden valmistelu.







Rakenna pohja esimerkiksi curry-yrtistä, valkosipulista ja rosmariinista. Lisäksi tietysti oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja sitruunahappoa! Pohja voi näyttä vaikka tältä:





Sitten vain kasvissekoitus ja munakoisokääryleet uuniin ja broiskut grilliin. Sitruunahapon kanssa täytyy olla vähän varovainen, ettei mene ihan överiksi. Itsellä onnistui heti kolmannella kerralla...






Tässä valmis annos:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti